Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
18. května 2023 20:49
Čas čtení 4:57

„Daně nesmí být zbraně!“ Studentstvo v Praze demonstruje proti vládnímu konsolidačnímu balíčku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Daně nesmí být zbraně!“ Studentstvo v Praze demonstruje proti vládnímu konsolidačnímu balíčku
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin

Ve čtvrtek se v Praze uskutečnila studentská demonstrace Budoucnost neškrtneš, na které mladí lidé vyjádřili svůj nesouhlas vládě.

„Vláda si zkrátka myslí, že se proškrtá k budoucnosti. Ve skutečnosti ale škrtá budoucnost,“ hlásí studentstvo demonstrující na náměstí Jana Palacha v Praze. Čtvrteční akce se zúčastnilo kolem stovky lidí, kteří si s sebou vzali transparenty, mezi nimiž se objevovaly nápisy „Stejný metr všem“, „Daně nesmí být zbraně“ nebo „Studentstvo neškrtnete“.

Aktivisti a aktivistky se domnívají, že vláda dlouhodobě neřeší problémy, které mladé „pálí“, a místo toho je využívá jen jako argument pro ospravedlnění vlastní politiky. „Sám premiér sice uvedl, že to dělá vlastně v zájmu nás, mladých lidí, naší budoucnosti a našich důchodů, ale my máme pocit, že nám dlouhodobě nenaslouchá,“ říká pro Refresher členka organizátorského týmu studentské demonstrace Magdaléna Středová.

„Vláda není schopna vyřešit nedostupnost bydlení, nerovnosti napříč kraji. Pod rukama se jí rozpadá podfinancované školství, zanedbává klimatickou politiku a nadále upírá lidem řadu práv,“ dodává.

Jak vypadala studentská demonstrace Budoucnost neškrtneš? Rozklikni si galerii a dozvíš se víc:

studentská demonstrace Budoucnost neškrtnešstudentská demonstrace Budoucnost neškrtnešstudentská demonstrace Budoucnost neškrtnešstudentská demonstrace Budoucnost neškrtneš
Zobrazit galerii
(32)

Radši školu než víno

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse