Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
21. května 2023 9:36
Čas čtení 0:36

Zelenskyj naznačil, že Ukrajina ztratila kontrolu nad městem Bachmut. Jeho kancelář to stále popírá

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zelenskyj naznačil, že Ukrajina ztratila kontrolu nad městem Bachmut. Jeho kancelář to stále popírá
Zdroj: TASR/František Iván

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli naznačil, že město Bachmut vybojovali ruští žoldnéři. Oznámil to na summitu zemí G7, který se koná v japonské Hirošimě. Jeho kancelář to ale následně popřela.

Boje o Bachmut trvaly dlouhých devět měsíců. „Nic z něj nezbylo, jen mnoho mrtvých Rusů,“uvedl Zelenskyj. Dobytí města ohlásila v sobotu prostřednictvím sítě Telegram Wagnerova skupina, tedy nájemní vojáci bojující na Ukrajině za ruské zájmy. O události jsme tě informovali v tomto článku. Později ten den informaci o dobytí Bachmutu potvrdilo i ruské ministerstvo obrany a večer přišla i gratulace z Kremlu. 

20. května 2023 16:18 Čas čtení 0:36 Rusku se podařilo dobýt Bachmut, tvrdí Prigožin. Kyjev se k situaci zatím nevyjádřil Rusku se podařilo dobýt Bachmut, tvrdí Prigožin. Kyjev se k situaci zatím nevyjádřil

Zelenskyj dostal otázku na stav bojů v Bachmutu před schůzkou s americkým prezidentem Joem Bidenem, která měla proběhnout v rámci summitu G7. „Obávám se, že Bachmut už je dnes pouze v našich srdcích,“uvedl Zelenskyj. Kancelář ukrajinského prezidenta ale tuto informaci následně popřela. Kyjev už od soboty tvrdí, že ukrajinská armáda v Bachmutu nadále ovládá několik domů. 

Boje o Bachmut byly jedny z nejdelších a nejintenzivnějších od vypuknutí války na Ukrajině. Případné vítězství by Rusům otevřelo cestu k dalším městům na Donbasu, zejména na Kosťantynivku, Kramatorsku a Slavjansku, píše Česká televize

Domů
Sdílet
Diskuse