Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kuni Nguyenová
14. června 2023 18:07
Čas čtení 0:31

MAPA: Kolik stojí pozemky v Praze, které běžně potkáváš v ulicích?

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
MAPA: Kolik stojí pozemky v Praze, které běžně potkáváš v ulicích?
Zdroj: Unsplash/Anthony DELANOIX/na voľné použitie

Pokud sis při procházce naším hlavním městem někdy říkal*a, kolik může stát konkrétní dům nebo byt, který se ti tak líbil, nemusí to skončit jen u domněnek.

Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR) na tzv. geoportálu zveřejnil cenovou mapu, která ti ukáže, kolik stojí téměř jakákoliv budova, nemovitost nebo stavební pozemek v Praze. Stačí si na mapě rozkliknout, případně najít na roletce čtvrť Prahy, třeba Staré Město nebo Vinohrady. Ceny jsou uvedené za 1 m² a platí od 1. ledna letošního roku.

Mapa se řídí vyhláškou č. 32/1998 v platném znění. Na jejím základě se zjišťují administrativní ceny stavebních pozemků na území hlavního města Prahy.  

Cenová mapa stavebních pozemků hlavního města Prahy

Data sledují i vývoj cen v čase. „Zde zobrazené údaje mají informativní charakter a při zjišťování administrativních cen stavebních pozemků je nutné postupovat dle jednotlivých ustanovení výše uvedené vyhlášky, ve znění platném k datu, ke kterému se cena zjišťuje,“ přibližují autoři a autorky projektu.

Domů
Sdílet
Diskuse