Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
3. července 2023 12:07
Čas čtení 1:25

Wimbledon 2023: Proti komu Češi a Češky nastoupí v prvním kole? Ženskou hru čeká historická změna!

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Wimbledon 2023: Proti komu Češi a Češky nastoupí v prvním kole? Ženskou hru čeká historická změna!
Zdroj: Getty Images/Mohamed Farag

Kdy můžeš fandit Petře Kvitové, Barboře Krejčíkové a dalším českým nadějím?

Nejstarší tenisový turnaj na světě začíná. Už 136. ročník Wimbledonu se tradičně koná na travnatých kurtech v All England Clubu v Londýně od 3. do 16. července. Titul z loňského roku obhajují Novak Djokovič a Elina Rybakina. Mezi hlavní favoritky budou samozřejmě patřit i Češky v čele s dvojnásobnou wimbledonskou vítězkou Petrou Kvitovou. Celkem do turnaje ve dvouhře zasáhne čtrnáct českých hráčů a hráček. Kdy jim můžeš fandit a jaká výrazná změna čeká tenistky?

29. června 2023 14:00 Čas čtení 0:15 Kvíz: Vyznáš se v řeči sportovců? Ověř si své znalosti Kvíz: Vyznáš se v řeči sportovců? Ověř si své znalosti

Tenis už nebude bílým sportem

Jednou z největších favoritek bude bezpochyby Petra Kvitová. Aktuálně devátá hráčka světového žebříčku ovládla tento prestižní turnaj v letech 2011 a 2014. Kvitová do Wimbledonu vstupuje posilněná výhrou turnaje v Berlíně, kde získala svůj 31. titul na okruhu WTA. 

Dále nebude chybět ani finalistka letošního French Open Karolína Muchová, vítězka stejného turnaje z roku 2021 Barbora Krejčíková nebo stříbrná medailistka z olympijských her Markéta Vondroušová. Naposledy si Wimbledon zahraje také Barbora Strýcová. Mezi muži zabojují Jiří Lehečka, Tomáš Macháč a Jiří Veselý.

24. června 2023 8:30 Čas čtení 4:09 Tipy na nejlepší přírodní koupání v celém Česku. Těchto sedm míst stojí za šplouch Tipy na nejlepší přírodní koupání v celém Česku. Těchto sedm míst stojí za šplouch

Tenistky navíc čeká v letošním ročníku přelomová změna. Vůbec poprvé mohou obléknout i tmavé spodní díly oblečení. Jde o změnu, která se odhlasovala v listopadu loňského roku a má zmírnit stres hráček kvůli nutnosti nosit bílou v době menstruace.

„Menstruace sportovkyně samozřejmě ovlivňuje, konečně se o tom mluví. A to nezmiňuji ten stres z bílého oblečení během turnaje. Vždycky jsem se modlila, abych během těch dvou týdnů neměla svoje dny,“uvedla už dříve bývalá hráčka a olympijská vítězka z roku 2016 Mónica Puig.

Program 1. kola Wimbledonu (Česko):

Česko v 1. kole WimbledonuDatum a čas zápasu
Linda Fruhvirtová – Petra Martić3. července, 12:00
Barbora Strýcová – Maryna Zanevská3. července, 12:00
Tereza Martincová – Nadia Podoroská3. července, 12:00
Kateřina Siniaková – Qinwen Zheng3. července, 15:30
Markéta Vondroušová – Peyton Stearns3. července, 14:00
Marie Bouzková – Simona Waltert3. července, 17:30
Karolína Plíšková – Natalija Stevanovic4. července, 12:00
Petra Kvitová – Jasmine Paolini4. července, 12:00
Barbora Krejčíková – Heather Watson4. července, 12:00
Karolína Muchová – Jule Niemeier4. července, 12:00
Linda Nosková – Dalma Galfi4. července, 12:00
Jiří Lehečka – Sebastian Ofner4. července, 12:00
Tomáš Macháč – Cameron Norrie4. července, 12:00
Jiří Veselý – Sebastian Korda4. července, 12:00
Domů
Sdílet
Diskuse