Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
25. června 2023 17:32
Čas čtení 0:55

Paráda! Tenistka Petra Kvitová po napínavé bitvě získala v Berlíně svůj 31. titul

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Paráda! Tenistka Petra Kvitová po napínavé bitvě získala v Berlíně svůj 31. titul
Zdroj: TASR/AP

Kvitová se dočkala svého 6. titulu na trávě díky výhře nad Chorvatkou Donnou Vekič.

Tenistka Petra Kvitová získala už svůj 31. titul na okruhu WTA. Ve finále v Berlíně porazila Chorvatku Donnu Vekič ve dvou setech 6:2 a 7:6. Pro českou hráčku jde po dubnovém triumfu v Miami letos už o druhý titul. Finále si v Birminghamu zahrála také Barbora Krejčíková, které se ale proti Jeleně Ostapenko nedařilo.

25. června 2023 14:30 Čas čtení 1:03 VIDEO: Belgie poslala koulařku na běh přes překážky, sklidila obdiv a získala důležité body. Je z toho hit VIDEO: Belgie poslala koulařku na běh přes překážky, sklidila obdiv a získala důležité body. Je z toho hit

Kvitová musela do zkrácené hry, Krejčíková padla

První set byl poměrně jasnou záležitostí. Kvitová dovolila Vekič pouhé dva gemy a první hru ovládla po třiatřiceti minutách poměrem 6:2. V druhém setu se situace pro devátou hráčku světového žebříčku trochu zkomplikovala. Vekič totiž sebrala Kvitové podání. Set nakonec dospěl až do tie-breaku, v němž byla nakonec úspěšnější česká hráčka. Kvitová tak po výhře 6:2 a 7:6 získala v Berlíně svůj premiérový titul, celkově už 31.

Kvitová tak prokázala, že má před Wimbledonem skvělou formu. Turnaj, v němž už dvakrát dokázala triumfovat, začíná 3. července. Kvitová si svou formu otestuje ještě na turnaji v Eastbourne, který začíná už v pondělí a Češka zde obhajuje loňské vítězství.

Česko mohlo na okruhu WTA v jeden den slavit dokonce dva singlové tituly. Bohužel Barbora Krejčíková úspěch Petry Kvitové nezopakovala. V Birminghamu ve finálové bitvě ji porazila Lotyška Jelena Ostapenko 7:6 a 6:4. Někdejší šampionka French Open tak svůj první titul na trávě nezískala. 

Domů
Sdílet
Diskuse