Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kuni Nguyenová
20. července 2023 16:04
Čas čtení 0:46

Bezobalu končí. Došly síly, energie a peníze, tvrdí prodejci

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Bezobalu končí. Došly síly, energie a peníze, tvrdí prodejci
Zdroj: Bezobalu

Pražská síť Bezobalu, která se zaměřuje na potraviny a drogistické zboží, ukončuje svůj provoz.

„Končíme, loučíme se. Je nám to strašně líto, ale v následujících týdnech budeme postupně vyprodávat zboží a zavírat. Prodejny i neziskovku s její osvětovou činností,“ napsali ve středu zástupci a zástupkyně sítě Bezobalu na svých facebookových stránkách.

Jako důvod uvedli náročnou finanční situaci, kterou podle svých slov řešili poslední tři roky. „Teď přišel čas si přiznat, že to nedáme. Došly síly, energie i peníze,“ vysvětlili. „Chtěli jsme měnit trh s potravinami k lepšímu a být dobrou alternativou pro všechny, kteří se vydali na cestu k udržitelnému životu. To se nám před pandemií dařilo, ale z událostí posledních tří let jsme se nikdy naplno nevzpamatovali,“ dodali. 

Zůstat by ale přece jen mohla jedna pobočka, která se nachází v Praze na Hradčanské. V příspěvku žádá ty, kteří mají zájem obchod udržet, o vyplnění dotazníku.

Bezobalové prodejny jsou populární především mezi lidmi, kteří vyznávají životní styl zvaný „zero waste“, tedy cestu vytváření nulového odpadu. V Česku však měly v posledních letech krizi. Kvůli covidové pandemii a zvedajícím se cenám energií se některé prodejny dostaly do potíží. Ať už chceš bezobalové obchody podpořit, nebo zvažuješ ekologické nakupování, sepsali jsme pro tebe tipy na prodejny, kde nakoupíš bez zbytečných plastů.

Domů
Sdílet
Diskuse