Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
13. září 2023 17:12
Čas čtení 0:35

Ve Francii už si iPhone 12 nekoupíš. Podle tamních úřadů je zdraví nebezpečný

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ve Francii už si iPhone 12 nekoupíš. Podle tamních úřadů je zdraví nebezpečný
Zdroj: Refresher/Marián Biel

Francouzské úřady označily iPhone 12 za zdraví nebezpečný a s okamžitou platností zakázaly jeho prodej. Přístroj údajně vyzařuje příliš silné elektromagnetické vlny.

Společnost Apple již model z roku 2020 ve svých prodejnách oficiálně neprodává, v jiných obchodech je však stále dostupný. To už však neplatí pro Francii, kde tamní Národní agentura pro rádiové frekvence (ANFR) prodej tohoto modelu ve středu zakázala. Všechny kusy tak musí zůstat ve skladech. Informoval o tom deník The Guardian.

12. září 2023 19:58 Čas čtení 1:21 FOTO: Apple ukázal nový iPhone 15. Kolik za něj zaplatíš a vyplatí se ho vůbec kupovat? FOTO: Apple ukázal nový iPhone 15. Kolik za něj zaplatíš a vyplatí se ho vůbec kupovat?

Podle agentury zařízení překračuje bezpečné hodnoty pro elektromagnetické vlny vyzařované a absorbované lidským tělem. Z toho vyplývá, že dlouhodobé používání přístroje může mít vážné následky pro lidský organismus. 

Úřad ve svém prohlášení uvedl, že po společnosti Apple požaduje, aby danou závadu v co nejbližší době odstranila. V opačném případě může nařídit stažení všech přístrojů z prodeje. V krajní situaci může používání tohoto typu telefonu v zemi dokonce úplně zakázat. 

Jednoduché řešení

Řešení problému však není nikterak obtížné, sílu elektromagnetického záření je totiž možné upravit softwarovou aktualizací. Stačí tedy, aby Apple vydal pro iPhony 12 aktualizaci operačního systému.

Domů
Sdílet
Diskuse