Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
19. listopadu 2023 17:08
Čas čtení 0:42

Češi udělali pořádnou ostudu na koupališti v Polsku. Svlékali se tam, kde neměli

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Češi udělali pořádnou ostudu na koupališti v Polsku. Svlékali se tam, kde neměli
Zdroj: Refresher/Jana Chovancová (ilustrační foto)

Češi čím dál tím častěji jezdí na koupaliště do Polska. Kulturní rozdíly však někdy mohou vést k trapným situacím. Jedna taková se stala v Prudniku.

Na pokladně krytého bazénu Sójka v Prudniku visí upozornění, které návštěvníky žádá o převlékání se v kajutách za závěsy, nikoliv ve společných šatnách. Nápis je adresovaný obyvatelům Česka, dokonce je napsán v českém jazyce.

19. listopadu 2023 17:00 Čas čtení 4:21 „Bojujeme za to, aby na nás nějaký svět zbyl.“ Studentstvo po celém Česku stávkovalo kvůli klimatické krizi „Bojujeme za to, aby na nás nějaký svět zbyl.“ Studentstvo po celém Česku stávkovalo kvůli klimatické krizi

Zaměstnanci areálu Sójka nápis vyvěsili hlavně proto, že stejné šatny využívají i děti, na které to má špatný vliv. „U nás oblékání před dětmi nikoho neuráží,“ cituje mladou Češku polský server Nowa Trybuna Opolska. Pro Poláky je to však velmi neobvyklé. „Na koupališti v Prudniku jsem si nevšiml, že by se někdo ve společné sprše svlékal. Lidé se stydí,“ poznamenal polský návštěvník témuž serveru.

Podle polského serveru mají Češi k nahotě liberálnější přístup, ale Poláci na převlékání přímo u skříněk zvyklí nejsou. Když se jdou obléct do plavek, tak si vezmou oblečení a zajdou za závěs. Do skříňky si pak jen dojdou dát věci.

Domů
Sdílet
Diskuse