Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
8. prosince 2023 14:13
Čas čtení 0:40

Putin oznámil, zda bude znovu kandidovat v prezidentských volbách

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Putin oznámil, zda bude znovu kandidovat v prezidentských volbách
Zdroj: TASR/AP

Prezidentské volby se v Rusku uskuteční v roce 2024.

Ruský prezident Vladimir Putin v pátek oznámil, že hodlá znovu kandidovat v prezidentských volbách v roce 2024. Informuje o tom TASR na základě zprávy agentury Reuters.

Putin své rozhodnutí oznámil v rozhovoru s účastníky slavnostního předávání ceny Hrdina Ruska. Jeden z hostů ceremoniálu se Putina – již v neformálním rozhovoru – zeptal, zda bude kandidovat, na což Putin odpověděl kladně.

8. prosince 2023 8:43 Čas čtení 0:40 Ruská rozvědka se nabourala do soukromých zpráv nejvlivnějších britských politiků. Co hledala? Ruská rozvědka se nabourala do soukromých zpráv nejvlivnějších britských politiků. Co hledala?

Krátce předtím agentury informovaly o brífinku mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova, který uvedl, že mnoho lidí vyzývá Putina, aby se v březnových prezidentských volbách ucházel o další šestileté funkční období. Putin své rozhodnutí, zda bude kandidovat, oznámí, až to bude považovat za vhodné. Mezitím šest zdrojů, které hovořily s agenturou Reuters, v listopadu uvedlo, že 71letý Putin se již rozhodl kandidovat.

V praxi to bude znamenat, že Putin může zůstat u moci nejméně do roku 2030, dodala agentura Reuters. Putin totiž v Rusku nečelí žádné vážné politické konkurenci: jeho nejvýznamnější oponent Alexej Navalnyj je ve vězení a další kritici jsou buď také vězněni, nebo žijí v exilu ze strachu z represí.

Domů
Sdílet
Diskuse