Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
7. ledna 2024 10:05
Čas čtení 1:05

Předpověď počasí: V Česku bude sněžit i mrznout. Podívej se, jaké teploty přinese příští týden

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: V Česku bude sněžit i mrznout. Podívej se, jaké teploty přinese příští týden
Zdroj: TASR/František Iván

Do Česka dorazilo pravé zimní počasí, které s sebou přineslo sníh, vítr a teploty hluboko pod bodem mrazu.

V neděli meteorologové očekávají na většině území sněžení. Srážky budou, zejména v Čechách, k večeru ubývat. Místy se může objevit i náledí či zmrazky, na Moravě a ve Slezsku i sněhové jazyky. Během celého dne se očekává postupné ochlazování, nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi minus pěti až nula stupni. 

Velmi chladné počasí s námi vydrží i v pondělí, kdy teplota nepřekročí minus čtyři stupně. Srážky budou během dne na většině území ustávat, spolu s nimi bude ubývat i oblačnost. I přes nízké teploty se můžeme těšit na jasnou oblohu. Vítr bude mírný o síle dva až šest metrů za sekundu, na Moravě a ve Slezsku místy pět až deset metrů. K večeru bude vítr postupně slábnout. 

V noci udeří silný mráz

Úterní obloha bude jasná, zpočátku se na severovýchodě a jihozápadě území může objevit nízká oblačnost a slabé sněžení. Nejvyšší teploty vystoupají na minus šest až minus dva stupně. V noci a ráno může na některých místech udeřit silný mráz, na Moravě a ve Slezsku se očekává tvorba sněhových jazyků.

29. dubna 2024 10:27 Čas čtení 0:38 Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu

Ve středu bude jasno až polojasno, na východě a severovýchodě ojediněle nízká oblačnost, v noci a ráno silný mráz. Nejvyšší denní teploty se očekávají mezi minus pěti až minus jedním stupněm, na severovýchodě kolem minus šesti stupňů. 

Ve čtvrtek očekávají meteorologové zpočátku jasno, oblačnost bude postupně od severu přibývat a ojediněle se může objevit i sněžení. Nejvyšší teploty mezi minus čtyřmi až nula stupni. 

V pátek a o víkendu bude polojasno až oblačno, ojediněle se může objevit nízká oblačnost nebo mrznoucí mlhy a slabé sněžení. Teploty během dne vystoupají na minus tři až plus dva stupně. 

Domů
Sdílet
Diskuse