Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
29. dubna 2024 10:27
Čas čtení 0:38

Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu
Zdroj: Freepik / Freepik / volně k užití

Na nízký stupeň nebezpečí upozorňuje Český hydrometeorologický ústav až do úterní noci. Týká se dvou krajů.

V důsledku sucha může dojít ke vzniku požárů. Meteorologové varují před rozděláváním ohně v přírodě (zejména lesích), vypalováním trávy, odhazováním nedopalků od cigaret a používáním přenosných vařičů. Vhodné je řídit se vyhláškami a zákazy ohledně sucha.

Ohrožená místa se kvůli zesilujícímu větru mohou rozšiřovat. Riziko požárů by mělo klesnout až na konci týdne, kdy očekáváme přeháňky.

28. dubna 2024 15:16 Čas čtení 1:17 Chaos na pražském Majálesu. Lidé se bouřili kvůli zálohovaným kelímkům, na místě zasahovala policie Chaos na pražském Majálesu. Lidé se bouřili kvůli zálohovaným kelímkům, na místě zasahovala policie

Přesněji se výstraha týká Dačic, Telče, Moravských Budějovic, Znojma, Třebíče, Velkého Meziříčí, Náměště nad Oslavou, Bystřice nad Pernštejnem, Nového města na Moravě, Boskovic, Tišnova, Blanska, Šlapanic, Kuřimi, Brna, Rosic, Slavkova u Brna, Ivančic, Židlochovic, Moravského Krumlova, Pohořelic, Mikulova, Hustopeče a Břeclavi. Na možnost výskytu nebezpečných jevů upozorňuje také v dalších krajích.

Domů
Sdílet
Diskuse