Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
21. ledna 2024 11:31
Čas čtení 0:25

V sousední zemi zakážou domácí úkoly na základních školách. Přidají se možná i střední

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V sousední zemi zakážou domácí úkoly na základních školách. Přidají se možná i střední
Zdroj: Unsplash / Element5 Digital

Polská ministryně školství Barbara Nowacka oznámila zrušení domácích úkolů pro žáky základních škol. Změna, kterou splnila předvolební sliby své strany, vejde v platnost začátkem dubna a ministryně chce rozšířit reformy také na střední školy.

Nowacka, která se úřadu ujala minulý měsíc, chce kromě zrušení domácích úkolů zkrátit učební osnovy a více se zaměřit na kritické myšlení namísto memorování. Slibuje také vyšší platy učitelům, informuje server Notes From Poland.

Anketa:
Chtěl*a bys zákaz domácích úkolů i v Česku? 
Ano.
Ne.
Nevím.
Ano.
64 %
Ne.
21 %
Nevím.
16 %

„Je třeba odejít od povinných a známkovaných domácích úkolů. Takové nařízení bude platit od začátku dubna,“ řekla ministryně v rozhovoru pro zpravodajský web Wirtualna Polska. Sdělení později zopakoval i premiér Donald Tusk ve videu na sociálních sítích.

Nápady Nowacké kritizuje mimo jiné bývalá ministryně školství Anna Zalewska z konzervativní opoziční strany Právo a spravedlnost (PiS). „Zrušení domácích úkolů omezí svobodu učitelů při výběru metod učení a nepřipraví studenty na realitu trhu práce,“ uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse