Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
3. února 2024 16:12
Čas čtení 0:48

Evropská země plánuje už brzy legalizovat užívání marihuany

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Nový zákon má vstoupit v platnost 1. dubna.

Německo plánuje legalizovat užívání marihuany, přičemž nový zákon má vstoupit v platnost 1. dubna. Německý spolkový sněm (Bundestag) má návrh zákona formálně schválit na jednání od 19. do 23. února. Následně ho má 22. března schválit i Spolková rada (Bundesrat), kterou tvoří zástupci 16 spolkových zemí. Ani v jednom případě se však neočekávají komplikace při schvalování.

„Regulace je skutečným milníkem moderního přístupu k drogám, který posiluje prevenci a ochranu zdraví, dětí a mladých,“ prohlásili ve čtvrtek večer po posledním kole diskuse ve vládní koalici Dagmar Schmidt za Sociálnědemokratickou stranu (SPD), Maria Klein-Schmeink za Zelené a Konstan Kuhle z liberální FDP.

Budou ji moct i pěstovat

Navrhovaná dekriminalizace marihuany umožní plnoletým osobám pěstování a vlastnictví malého množství marihuany pro vlastní potřebu. Od 1. června bude také možné zakládat spolky na společné pěstování marihuany.

Podle německého ministra zdravotnictví bude zákon nástrojem boje proti černému trhu, který má omezit drogovou trestnou činnost, výrazně snížit distribuci nekvalitních nebo jedovatých látek a snížit i počet uživatelů drog.

2. dubna 2024 11:00 Čas čtení 7:29 Co bude, až nebude HHC. Přichází nebezpečnější kanabinoidy, o nichž nevíme nic. Zákaz navíc jeden derivát vynechal, říká prodejce Co bude, až nebude HHC. Přichází nebezpečnější kanabinoidy, o nichž nevíme nic. Zákaz navíc jeden derivát vynechal, říká prodejce

O návrhu nového zákona se zdlouhavě jednalo v Bundestagu již v listopadu, přičemž samotná koalice diskutovala o způsobu ochrany mladých lidí. Podoba zákona se však velmi nezměnila kromě toho, že jeho účinnost se má v budoucnu přezkoumat v několika etapách.

Domů
Sdílet
Diskuse