Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
8. února 2024 12:40
Čas čtení 1:08

Lékařka měla při porodu dítěti utrhnout hlavu, rodičům nic neřekla

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Lékařka měla při porodu dítěti utrhnout hlavu, rodičům nic neřekla
Zdroj: Flickr/george ruiz/volně k užití

K hrůznému případu došlo v loňském roce v americkém státě Georgia.

Rodiče, Jessica Ross a Treveon Isaiah Taylor starší, zažalovali nemocnici a lékařku, která v červenci loňského roku přivedla na svět jejich chlapečka jménem Treveon Taylor mladší. Manželé, jejichž dítěti byla při porodu utržena hlava, se o tom dozvěděli až tři dny po synově smrti. 

7. února 2024 7:00 Čas čtení 3:17 Ukrajinci v Česku dávky nevysávají, realita je drsná. Nesmí mít úspory, nejhůř jsou na tom ženy Ukrajinci v Česku dávky nevysávají, realita je drsná. Nesmí mít úspory, nejhůř jsou na tom ženy

Žena se k porodu dostavila v červenci. Během porodu se rameno dítěte zaseklo v pánvi, čímž došlo k ohrožujícímu stavu známému jako dystokie ramének. Novorozenec během porodu zemřel, úřad soudního lékaře okresu Clayton nedávno rozhodl, že příčinou smrti bylo zabití v důsledku úplného přerušení horní krční páteře dítěte.

Manželé tvrdí, že lékařka Tracey St Julian použila při snaze vytáhnout dítě z porodních cest neúměrnou sílu. Podle advokátního týmu páru se má při výše zmíněné komplikaci přistoupit k císařskému řezu. O ten měla rodička požádat, nebylo jí ale vyhověno. K císařskému řezu měla lékařka přistoupit až poté, co se hlava dítěte oddělila od těla. Při císařském řezu byly odstraněny nožičky a tělíčko dítěte.

7. února 2024 14:55 Čas čtení 0:47 Spouští se nový sportovní kanál, najdeš na něm všechno a zdarma Spouští se nový sportovní kanál, najdeš na něm všechno a zdarma

Nemocnice veškerá obvinění odmítá. Podle oficiálního prohlášení měla smrt dítěte nastat už v děloze, ještě před oddělením hlavy. Vše je o to horší, že o dekapitaci (oddělení hlavy) nemocnice pár vůbec neinformovala. Nemohli si dítě ani prohlédnut a pochovat, podívat se na něj mohli pouze přes sklo. Viděli zabalené dítě a podepřenou hlavičku, uvedl advokát, což podle rodičů představovalo pokus utajit, co se jejich dítěti stalo. Nemocnice jim navíc doporučila kremaci bez pitvy.

Úřad soudního lékaře vše předal policii, která se nyní bude případem zabývat.

Domů
Sdílet
Diskuse