Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
5. března 2024 12:59
Čas čtení 0:32

Jak by vypadalo území Ukrajiny v případě ruského vítězství? Medveděv zveřejnil novou mapu hranic

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Jak by vypadalo území Ukrajiny v případě ruského vítězství? Medveděv zveřejnil novou mapu hranic
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Bývalý ruský prezident a hlásná trouba Kremlu Dmitrij Medveděv na konferenci představil „nové hranice Ukrajiny“.

Bývalý ruský prezident a současný místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv na pondělní konferenci představil vizi územního uspořádání Ukrajiny. Většina země by se připojila k Rusku, ale některé části by si rozdělily země jako Polsko, Rumunsko a Maďarsko, uvedl web TN.cz.

5. března 2024 9:54 Čas čtení 0:42 Ukrajina tvrdí, že její námořní drony zničily významnou ruskou loď v Černém moři Ukrajina tvrdí, že její námořní drony zničily významnou ruskou loď v Černém moři

V jeho ideální vizi by Rusko kontrolovalo také přístup k Černému moři. Část území na západní straně Kyjeva by patřila Polsku. Rusko by také přerozdělilo území Rumunsku nebo Maďarsku. Ukrajinu by pravděpodobně tvořil pouze Kyjev.

„Území na obou stranách Dněpru jsou však součástí našich strategických a historických hranic. Všechny pokusy o jejich odříznutí od Ruska jsou proto odsouzeny k nezdaru,“ prohlásil Medveděv na konferenci, když hovořil o vítězství Ruska.

Domů
Sdílet
Diskuse