Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR
5. března 2024 9:54
Čas čtení 0:42

Ukrajina tvrdí, že její námořní drony zničily významnou ruskou loď v Černém moři

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ukrajina tvrdí, že její námořní drony zničily významnou ruskou loď v Černém moři
Zdroj: Wikimedia/Rehman Abubakr

Andrij Jusov, mluvčí ukrajinské vojenské rozvědky (HUR), uvedl, že ruská loď jménem Sergej Kotov byla během nočního útoku několikrát zasažena a zničena.

Ukrajinské námořní drony zničily u okupovaného Krymského poloostrova hlídkovou loď ruské Černomořské flotily. Uvedla to ukrajinská vojenská rozvědka, informuje TASR na základě zprávy agentury AFP.


„Pokud jde o posádku, podrobnosti se upřesňují. Jsou tam mrtví a zranění. Je však pravděpodobné, že se některé členy posádky podařilo evakuovat,“ řekl Jusov.

5. března 2024 8:38 Čas čtení 0:49 Francie jako první na světě zařadila do ústavy právo na potrat Francie jako první na světě zařadila do ústavy právo na potrat

Námořní drony zaútočily na ruskou loď poblíž Kerčského průlivu a podle HUR způsobily „trvalé poškození její zádi, pravoboku a levoboku“. Ukrajinská média v úterý napsala, že hlídkový člun projektu 22160 Sergej Kotov byl v noci zasažen bezpilotním zařízením.


Vedoucí kanceláře ukrajinského prezidenta Andrij Jermak v příspěvku na platformě Telegram uvedl, že „ruská černomořská flotila je symbolem okupace“. „Nemůže být na ukrajinském Krymu,“ dodal ve zjevné narážce na noční útok.


Na Kerčském mostě, který spojuje Krym s ruskou pevninou, byla dočasně pozastavena vlaková doprava, uvedly ruské úřady na Krymu na Telegramu. Dodaly, že do zhruba 8:00 SEČ byla pozastavena také automobilová doprava, uvedla agentura Reuters.


Moskva, která Krymský poloostrov anektovala v roce 2014, se ke zprávám o útoku zatím nevyjádřila. Ukrajinská armáda už v minulosti pomocí dronů potopila ruskou výsadkovou loď.

Domů
Sdílet
Diskuse