Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
6. dubna 2024 12:37
Čas čtení 1:07

Instagram i Facebook proti umělé inteligenci. Specifický typ obsahu budou označovat

Kategorie:
Tech
Uložit Uložené
Instagram i Facebook proti umělé inteligenci. Specifický typ obsahu budou označovat
Zdroj: Unsplash/Adem AY/volně k užití

Od května bude Meta označovat obsah vytvořený umělou inteligencí.

Americká společnost Meta začne od května označovat zvuky, obrázky a videa generované umělou inteligencí. Snaží se tak chránit své uživatele a uživatelky a vlády před riziky takzvaných deepfakes. Informovala o tom agentura TASR.

5. dubna 2024 13:41 Čas čtení 0:23 Léto přinese extrémní vlny veder. Jev El Niňo vystřídá La Niňa Léto přinese extrémní vlny veder. Jev El Niňo vystřídá La Niňa

Obrázky a zvuky zmanipulované umělou inteligencí, které jinak neporušují pravidla sociálních sítí, již nebudou odstraňovány. Místo toho – aby nebyla zbytečně narušována svoboda projevu – budou označeny a zařazeny do kontextu.


Tyto změny jsou reakcí na kritiku správní rady společnosti Meta, která nezávisle přezkoumává rozhodnutí o moderování obsahu společnosti Meta.

mobil, pozerať na mobil
Zdroj: Unsplash/John Tuesday/volně k užití


V únoru dozorčí rada požádala společnost Meta, aby urychleně změnila svůj přístup k manipulovaným médiím vzhledem k obrovskému pokroku v oblasti umělé inteligence a snadné manipulaci médií do velmi přesvědčivých deepfakes.


Rada varovala v době, kdy se obává nekontrolovaného zneužívání aplikací využívajících umělou inteligenci k výrobě a šíření dezinformací, zejména v souvislosti s prezidentskými volbami ve Spojených státech a důležitými událostmi a volbami v jiných zemích.

Specifické značení

Nové štítky „Made with AI“ budou označovat obsah vytvořený nebo upravený umělou inteligencí, včetně videí, zvuků a obrázků. Výraznější označení se bude vztahovat také na obsah, který představuje vysoké riziko klamání veřejnosti.

5. dubna 2024 17:33 Čas čtení 0:38 Ve Francii zemřel patnáctiletý chlapec. Napadla ho skupina maskovaných útočníků Ve Francii zemřel patnáctiletý chlapec. Napadla ho skupina maskovaných útočníků

Tyto nové techniky označování souvisejí s únorovou dohodou velkých technologických gigantů a hráčů na poli umělé inteligence, jejímž cílem je potírat zmanipulovaný obsah, který má oklamat voliče. Společnosti Meta, Google a OpenAI se již dohodly na používání společného identifikačního standardu pro označování obrázků generovaných jejich aplikacemi umělé inteligence.


Společnost Meta uvedla, že zavádění bude probíhat ve dvou fázích, přičemž označování obsahu vytvořeného umělou inteligencí začne v květnu 2024 a odstraňování zmanipulovaných médií podle starých pravidel skončí v červenci.


Podle nového standardu zůstane obsah manipulovaný umělou inteligencí na platformě, pokud neporušuje jiné komunitní standardy – například ty, které zakazují nenávistné projevy nebo ovlivňování voleb.

Domů
Sdílet
Diskuse