Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
16. dubna 2024 9:26
Čas čtení 0:35

AKTUÁLNĚ: Na trati mezi Prahou a Benešovem narazil vlak do spadlého stromu. Silný vítr zastavil další spoje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
AKTUÁLNĚ: Na trati mezi Prahou a Benešovem narazil vlak do spadlého stromu. Silný vítr zastavil další spoje
Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

Lidé, kteří cestují vlakem, se musí v úterý obrnit notnou dávkou trpělivosti. Následkem silného větru nemohou vlaky na několika místech projet kvůli popadaným stromům.

Jak informuje server ZDopravy.cz, provoz je aktuálně zastaven na pěti tratích. Největší komplikací je kvůli vytížení trati výluka na koridoru mezi Prahou a Benešovem, kde vlak najel do spadlého stromu.  

„Událost se obešla bez zranění, strom byl odstraněn, nicméně oprava trakčního vedení bude trvat několik hodin. Provoz je na trati 221 mezi Benešovem a obcí Mrač zastaven,“ uvedl pro server mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka. Kvůli nehodě je mezi Prahou a Čerčany zavedena náhradní autobusová doprava.

16. dubna 2024 8:43 Čas čtení 0:30 FOTO: Zima se vrátila v plné parádě. Podívej se, kolik na Šumavě napadlo sněhu FOTO: Zima se vrátila v plné parádě. Podívej se, kolik na Šumavě napadlo sněhu

Vlaky kvůli překážkám na trati nyní nejedou ani mezi Broumovem a Starkočí, Nejdkem a Karlovými Vary, Příkosicemi a Nezvěsticemi a mezi Blatnou a Březnicí. 

Domů
Sdílet
Diskuse