Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
16. dubna 2024 8:43
Čas čtení 0:30

FOTO: Zima se vrátila v plné parádě. Podívej se, kolik na Šumavě napadlo sněhu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
FOTO: Zima se vrátila v plné parádě. Podívej se, kolik na Šumavě napadlo sněhu
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Tropické teploty z posledního týdne v pondělí vystřídalo téměř zimní počasí. Na hory se dokonce vrátil sníh.

Ještě v neděli přesahovaly teploty na mnoha místech dvacet stupňů, během pondělí už průměrná teplota klesla na 15 stupňů. Ještě větší ochlazení očekávají meteorologové v průběhu úterka, kdy rtuť na teploměru nevystoupá na více než 13 stupňů. 

15. dubna 2024 17:52 Čas čtení 0:24 Vědci na Antarktidě objevili 13 nových virů. Mohly by způsobit katastrofu Vědci na Antarktidě objevili 13 nových virů. Mohly by způsobit katastrofu

Důkazem návratu zimního počasí jsou záběry z Bučiny na Šumavě, kde přes noc napadla zbrusu nová sněhová pokrývka. V úterý se k chladnému počasí přidá také silný vítr, který zejména v Čechách dosáhne v nárazech rychlosti až 65 kilometrů za hodinu. 

Během úterního odpoledne navíc do Česka dorazí přeháňky, které budou v polohách nad 800 metrů i smíšené nebo sněhové. Chladné počasí s námi podle meteorologů vydrží minimálně do začátku příštího týdne. 

Domů
Sdílet
Diskuse