Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
16. dubna 2024 17:14
Čas čtení 0:31

Google chystá změnu v Google Maps. Na tohle si dej pozor, pokud nechceš přijít o svá data

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Google chystá změnu v Google Maps. Na tohle si dej pozor, pokud nechceš přijít o svá data
Zdroj: Google/volně k užití

Google musí v souvislosti s nařízením Evropské unie omezit ukládání historie různých aktivit.

Týká se to právě i Google Maps. Historie se totiž nově bude ukládat jen do zařízení, nikoliv do cloudu, a navíc se po třech měsících sama celá smaže. Informaci poskytl SvětAndroida.cz.

Pokud chceš tato data v telefonu nebo i na cloudu stále mít, tak si to můžeš ručně nastavit.

16. dubna 2024 14:15 Čas čtení 0:47 Vesmírné tajemství odhaleno, vědci objasnili původ nejjasnějšího záření všech dob Vesmírné tajemství odhaleno, vědci objasnili původ nejjasnějšího záření všech dob

Jak si to nastavit?

Spusť aplikaci Google Maps, klikni na obrázek svého účtu a v nabídce vyber „Vaše data“. Poté klikni na „Historie“ a vyber šipku. Tady najdeš nastavení časové osy, kde už si můžeš nastavit vše potřebné k automatickému mazání historie.

Zároveň Google Maps přišly se selektivním mazáním dat o tebou vybraných podnicích. Pokud tedy nechceš, aby ve tvé historii bylo vidět, že nějaké místo nebo prostranství navštěvuješ, stačí si to nastavit. Změna se bude zavádět průběžně pro Androidy i pro iOS.

Domů
Sdílet
Diskuse