Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
29. května 2024 v 12:15
Čas čtení 0:47

V dětském zábavním parku vystoupí Ortel. „Skvělá akce pro místní Hitlerjugend,“ kritizují lidé

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V dětském zábavním parku vystoupí Ortel. „Skvělá akce pro místní Hitlerjugend,“ kritizují lidé
Zdroj: Facebook.com/ORTEL

Vlnu kritiky vyvolal krok majitelů dětského zábavního parku Krtkův svět v pražských Horních Měcholupech, kteří se v areálu rozhodli uspořádat koncert extremistické hudební skupiny Ortel.

Skupina vystoupí v lunaparku, který rodinám s dětmi nabízí například lanové centrum, skluzavky, minizoo či skákací hrad, v neděli 7. července. Koncert se uskuteční v rámci akce s názvem „Nedělní zábavní večer (nejen) pro chlapy“, jejíž součástí bude mimo jiné spanilá jízda motorkářů. „ORTEL v Krtkově světě? To byste nečekali!“ píší organizátoři. 

27. května 2024 v 9:30 Čas čtení 11:56 „Líbí se mi malé holčičky. Nechci jim ublížit, mám touhu je chránit.“ Přinášíme ti zpověď pedofila Petra „Líbí se mi malé holčičky. Nechci jim ublížit, mám touhu je chránit.“ Přinášíme ti zpověď pedofila Petra

Plánovaná akce si vysloužila kritiku od mnoha lidí, kteří se rozhodli svůj názor vyjádřit v komentářích pod facebookovou událostí. „Dlouho jsme přemýšleli, jestli se k vám se všemi dětmi vydáme, ale tohle byla poslední kapka, proč jsme se rozhodli, že určitě ne. A jak tak koukám kolem sebe, takových rodin je mnoho. Holt paktovat se s nácky se nevyplácí,“ uvedl jeden z uživatelů s evidentní narážkou na extremistickou a rasistickou povahu, kterou texty Ortelu zpravidla mají. 

„Chodili jsme k vám s dětmi opravdu rádi, ale tohle je totální přestřel. Do budoucna zvolíme radši jiný park,“ uvádí jiná návštěvnice. „Skvělá akce pro místní Hitlerjugend,“ stojí v dalším komentáři. Obecně v diskuzi převládají negativní ohlasy.

20. května 2024 v 14:30 Čas čtení 1:24 Kapitán Sparty Krejčí podepsal dres s nápisem Jude Slavia. K incidentu už se vyjádřil Kapitán Sparty Krejčí podepsal dres s nápisem Jude Slavia. K incidentu už se vyjádřil

Kontroverzní skupina Ortel je mnohými lidmi označována jako xenofobní a rasistická. Její zakladatel Tomáš Hnídek dříve působil v neonacistické skupině Conflikt 88. Hnídek sám však neonacistickou povahu Ortelu odmítá a svoji skupinu považuje za vlasteneckou. 

Domů
Sdílet
Diskuse