Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
20. června 2024 v 11:15
Čas čtení 1:00

Na sociální síti se objevují tweety výsadkářů Kubiše a Švarce. Cringe, nebo geniální počin?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na sociální síti se objevují tweety výsadkářů Kubiše a Švarce. Cringe, nebo geniální počin?
Zdroj: Wikimedia/neznámý autor/volně k užití

Účet Borci z krypty, který krátkými statusy rekonstruuje činy Jana Kubiše a Jaroslava Švarce z roku 1941, rozdělil český X na dva tábory.

Účet @JarynAJenda psal někdo jako příběh výsadkářů. V první osobě tweetoval jakoby za výsadkáře Jaroslava Švarce a Jana Kubiše.

18. června 2024 v 15:00 Čas čtení 3:29 Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá

Poslední dny popisoval hlavně závěrečné dny života zmíněných mužů, kteří se schovávali v kryptě pravoslavného kostela sv. Cyrila a Metoděje v pražské Resslově ulici. Tam i zemřeli, protože 18. června 1942 je tam gestapo objevilo. Švarc si vzal život sám, Kubiš podlehl krvácení po výbuchu granátu. Byl v bezvědomí, a tak nemohl zemřít vlastní rukou jako ostatní.

Zatímco některým přijde účet jako skvělý počin, jiní ho považují za trapný. „Kdo píše tenhle účet, je naprostej génius. Jede to měsíce od vlastně banálních začátků po absolutně srdceryvný vyvrcholení. Naprosto skvělý,“ napsal třeba publicista Luděk Staněk. „Tak slzení v dopolední tramvaji jsem dneska v seznamu úkolů rozhodně neměl. Díky za všechno, kluci,“ napsal k poslednímu příspěvku šéfredaktor Reflexu Martin Bartkovský.

19. června 2024 v 10:20 Čas čtení 0:41 Nejlepším místem pro život v Česku je Praha. Jak dopadl tvůj kraj? Nejlepším místem pro život v Česku je Praha. Jak dopadl tvůj kraj?

Jiní si ale myslí, že jde spíše o cringe. „... Znám ji (historii) velmi dobře, vyrůstala jsem tím doslova obklopená, protože můj otec se tomu tématu věnuje na akademický úrovni, a stejně mi to přijde jako cringe,“ napsala třeba publicistka Kateřina Špičáková. 

„Další možné livetweeting bengry: Boleslav plánuje zabití Václava, ale jsou tam slova jako ‚sus‘, Jan Hus on fire na koncilu v Kostnici, Milada Horáková od soudu, končí to ‚smyčka škrtí tolik, že už nevidím na displej, sbohem‘, Václav Havel humanitárně bombarduje Jugoslávii,“ dobírá si třeba publicista Michal Zlatkovský.

Anketa:
Co si o účtu a jeho příspěvcích myslíš ty?
Je to super, cením ten nápad.
Nic moc, ale jsou horší účty.
Je to cringe/neuctivé.
Je to super, cením ten nápad.
58 %
Nic moc, ale jsou horší účty.
13 %
Je to cringe/neuctivé.
29 %
Domů
Sdílet
Diskuse