Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
17. července 2024 v 15:38
Čas čtení 0:52

V pražské zoo je k vidění mládě žirafy, překonalo zdravotní potíže

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V pražské zoo je k vidění mládě žirafy, překonalo zdravotní potíže
Zdroj: Zoo Praha/Petr Hamerník

Od úterý je v pražské zoo k vidění mládě žirafy severní núbijské.

„Rok atraktivních a také chovatelsky významných mláďat u nás není zdaleka u konce. Ke gorilám, orangutanovi, vombatovi či luskounovi nově přibyla malá žirafa,“ řekl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. Mládě se narodilo začátkem července.

17. července 2024 v 9:14 Čas čtení 1:00 Česko pošle do Bulharska vrtulníky a hasiče, pomohou s uhašením požáru Česko pošle do Bulharska vrtulníky a hasiče, pomohou s uhašením požáru

Otcem se stal posmrtně samec Johan, který má 30 mláďat. Matkou je samice Faraa, pro niž je samička již čtvrtým mládětem. Porod trval čtyři hodiny. Mládě na první pohled vypadalo zdravě, ihned se začalo stavět na nohy, matka ho nosila rok, dva měsíce a 29 dní. Chvíli poté se však ukázalo, že jeho levá hrudní končetina je v karpálním kloubu prohnutá směrem dozadu. 

Mládě se uzdravilo samo bez potřeby zásahu veterináře. Pomohlo mu důkladné sání mateřského mléka a kontrolovaný pohyb, díky kterému se kost začala postupně posilovat.

Prozatím se můžeš na malou žirafu podívat v pavilonu Africký dům v horní části zoo. Do venkovního výběhu, v němž se nachází i zebry a antilopy, se bude moct podívat až poté, co si zvykne na nynější prostředí. Mládě už se seznámilo se zbytkem stáda.

Domů
Sdílet
Diskuse