Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR Ondřej Mrázek
25. srpna 2024 v 9:03
Čas čtení 0:36

Izrael vyhlásil stav nouze, hnutí Hizballáh na něj vypálilo přes 300 raket

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Izrael vyhlásil stav nouze, hnutí Hizballáh na něj vypálilo přes 300 raket
Zdroj: TASR/AP

K útokům došlo poté, co Írán a jím podporované hnutí nedávno slíbily potrestat zabití politického vůdce Hamásu Ismaila Haníji v Teheránu a jednoho z velitelů Hizballáhu Fuáda Šukra v Bejrútu.

Hnutí Hizballáh v neděli uvedlo, že v reakci na zabití velitele Fuáda Šukra podniklo na Izrael velké množství útoků drony a raketami. Zasaženo mělo být 11 izraelských vojenských objektů a vypáleno více než 320 raket. Do útoku se zapojilo také několik bezpilotních letounů. Izrael v reakci na to vyhlásil stav nouze.

24. srpna 2024 v 15:48 Čas čtení 0:47 VIDEO: Zelenskyj posílá Putinovi tvrdý vzkaz. Moskva prý pozná, co je to odplata VIDEO: Zelenskyj posílá Putinovi tvrdý vzkaz. Moskva prý pozná, co je to odplata

Útoky přišly v době, kdy Egypt hostí nové kolo rozhovorů zaměřených na dosažení příměří v pásmu Gazy a propuštění rukojmích. Od začátku války v palestinské enklávě, která vypukla po útoku Hamásu na Izrael 7. října, dochází téměř denně k přeshraničním útokům mezi izraelskou armádou a Hizballáhem.

V návaznosti na novou vlnu ofensizvy izraelská armáda v neděli uvedla, že provádí protiúdery proti skupině, a vyzvala obyvatele jižního Libanonu, aby urychleně opustili území. „Sledujeme přípravy Hizballáhu na rozsáhlé útoky na izraelské území v blízkosti vašich domovů. Jste v nebezpečí. Zaútočíme a eliminujeme hrozby Hizballáhu,“ uvedla armáda v arabsky psaném varování pro obyvatele jižního Libanonu. 

Domů
Sdílet
Diskuse