Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová TASR
24. srpna 2024 v 15:48
Čas čtení 0:47

VIDEO: Zelenskyj posílá Putinovi tvrdý vzkaz. Moskva prý pozná, co je to odplata

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Zelenskyj posílá Putinovi tvrdý vzkaz. Moskva prý pozná, co je to odplata
Zdroj: TASR/AP

Zelenskyj zveřejnil vzkaz pro Putin kousek od místa, odkud ukrajinské jednotky provedly vpád do Kurské oblasti v Rusku.

  • Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj u příležitosti 33. výročí nezávislosti Ukrajiny prohlásil, že Rusko chce zničit Ukrajinu, ale válka se vrátila k němu domů.
  • Zelenskyj zveřejnil videovzkaz z opuštěné zalesněné části Sumské oblasti, kterou navštívil začátkem tohoto týdne. Řekl, že se nachází několik kilometrů od místa, odkud ukrajinské síly 6. srpna neočekávaně vpadly do ruské Kurské oblasti.

Proč je to důležité: Útok v Kurské a Bělgorodské oblasti je největší ukrajinská přeshraniční operace od začátku ruské invaze na Ukrajinu v únoru 2022. Kyjev však podle ukrajinského prezidenta znovu překvapí a přislíbil, že Moskva bude vědět, co je to odplata.


Citát: „Každý, kdo chce zasít zlo na našem území, bude sklízet jeho ovoce na svém území. Toto není předpověď, není to škodolibost, není to slepá pomsta. Je to spravedlnost,“ dodal.

Širší kontext: Zelenskyj označil ruského prezidenta Vladimira Putina za nemocného starce z Rudého náměstí, který neustále všem vyhrožuje červeným tlačítkem.

Vpád ukrajinské armády do Kurské oblasti Moskvu rozrušil, ale dosud nezpomalil postup ruských sil na východě Ukrajiny.

Domů
Sdílet
Diskuse