Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
15. září 2024 v 11:45
Čas čtení 0:50

PŘEDPOVĚĎ: Kdy v Česku přestane pršet? Podívej se, jaký bude příští týden

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEDPOVĚĎ: Kdy v Česku přestane pršet? Podívej se, jaký bude příští týden
Zdroj: FOTO TASR/Martin Baumann

Teploty v týdnu opět stoupnou nad 20 stupňů Celsia. Počasí nadále ovlivňuje tlaková níže Boris, vydatné deště jsou hlášeny do pondělí.

V neděli bude převážně zataženo s deštěm, místy i vydatným. Na většině území kromě západu Čech naprší 10 až 50 milimetrů srážek, v Jizerských horách, Krkonoších a Jeseníkách lokálně až 100 milimetrů. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 9 až 14 stupni Celsia. Na východě rtuť teploměru může dosáhnout až 16 stupňů. Bude vát silný severozápadní vítr, který během dne bude zvolna slábnout.

I v pondělí očekávej zataženo a déšť, a to místy i vydatnější. Podzimní počasí bude pokračovat, teploty se budou pohybovat mezi 11 až 15 stupni Celsia. Foukat bude jen mírný vítr.

V úterý se během dne začne vyjasňovat. Déšť nebo přeháňky mají přijít ráno na jihu a jihozápadě, v průběhu dne přijdou již jen ojediněle. Těšit se můžeš i na oteplení – denní maxima se budou pohybovat mezi 18 až 22 stupni.

15. září 2024 v 10:06 Čas čtení 1:44 VIDEO: Pohroma v českých městech. Tisíce lidí opouští domovy, ulice jsou pod vodou VIDEO: Pohroma v českých městech. Tisíce lidí opouští domovy, ulice jsou pod vodou
15. září 2024 v 9:34 Čas čtení 0:51 Rodina z Orlové musela utéct před vodou. Na střeše svého auta čekali na hasiče, kteří je přijeli zachránit na člunu Rodina z Orlové musela utéct před vodou. Na střeše svého auta čekali na hasiče, kteří je přijeli zachránit na člunu
14. září 2024 v 16:30 Čas čtení 1:26 Záplavy mohou kontaminovat pitnou vodu. Podívej se, na co si dát pozor Záplavy mohou kontaminovat pitnou vodu. Podívej se, na co si dát pozor

Teplejší počasí přinese i středa, a to mezi 19 až 23 stupni Celsia. Přeháňky by měly být jen místy.

Čtvrtek přinese jasno až polojasno. Teploměry budou ukazovat 19 až 23 stupně. Podzimní počasí připomenou jen ojedinělé ranní mlhy, při vyšší oblačnosti přeháňky.

Jasno či polojasno bude i od pátku do víkendu. Denní maxima se budou držet mezi 19 a 24 stupni Celsia. Možnost přeháňky je jen ojedinělá.

Domů
Sdílet
Diskuse