Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
15. září 2024 v 9:34
Čas čtení 0:51

Rodina z Orlové musela utéct před vodou. Na střeše svého auta čekali na hasiče, kteří je přijeli zachránit na člunu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Česká rodina popsala, jak musela opustit svůj domov kvůli povodním.

  • Rodina z Orlové musela v sobotu odejít z domu jen s krabicí oblečení. Jejich dům i auta zaplavila voda. V příspěvku na sociální síti píší, že během půl hodiny stoupla voda o půl metru.
  • Čtyřčlenná rodina vylezla na střechu svého auta, kde čekala na hasiče, kteří je přijeli zachránit na člunu. Když vyjeli, viděli jen střechu auta a v bytě měli asi půl metru vody.

Cituji: „Zdravím, s přítelkyni máme dvě děti 4 a 1 rok a psa německého ovčáka, dnes v 6 ráno jsme se sbalili a chtěli odjet, jen s krabicí oblečení, protože během půl hodiny stoupla voda asi o půl metru, s auty jsme nestihli odjet, (...) popojeli jsme jen kousek a museli jsme vylézt na střechu auta a čekali na hasiče, kteří nás následně odvezli člunem,“ píší v příspěvku.

Širší kontext: Deště na území celého Česka neustávají a hladina řek prudce stoupá. Kvůli extrémním dešťům a větru bylo bez elektřiny více než 63 000 domácností. V některých obcích už dochází i k evakuacím. Kvůli popadaným stromům či z preventivních důvodů jezdily v sobotu ráno vlaky na asi desítce tratí v Česku.


Český hydrometeorologický ústav vydal v sobotu novou výstrahu před povodněmi. Bezprostřední nebezpečí hrozí zejména v oblasti Jeseníků, v Moravskoslezském kraji, ale i na jihu a severu Čech.

15. září 2024 v 7:36 Čas čtení 0:32 V Moravskoslezském kraji musely domov opustit tisíce lidí, řada ale evakuaci odmítá V Moravskoslezském kraji musely domov opustit tisíce lidí, řada ale evakuaci odmítá
14. září 2024 v 16:30 Čas čtení 1:26 Záplavy mohou kontaminovat pitnou vodu. Podívej se, na co si dát pozor Záplavy mohou kontaminovat pitnou vodu. Podívej se, na co si dát pozor
14. září 2024 v 10:09 Čas čtení 0:54 Sleduj mapu záplavových oblastí. Poradíme ti, jak se připravit na povodně Sleduj mapu záplavových oblastí. Poradíme ti, jak se připravit na povodně
záplavy, povodnezáplavy, povodnezáplavy, povodnezáplavy, povodne
Zobrazit galerii
(5)
Zpět
Sdílet
Diskuse