Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
22. května 2023 18:30
Čas čtení 0:40

Přes 28 miliard korun: Společnost Meta dostala od EU rekordní pokutu, osobní údaje uživatelů posílala do USA

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Přes 28 miliard korun: Společnost Meta dostala od EU rekordní pokutu, osobní údaje uživatelů posílala do USA
Zdroj: Pixabay/Artapixel/volně k užití

Pokutu udělila Evropská unie za to, že Meta v rozporu s jejími pravidly pro ochranu osobních údajů odesílala data o uživatelích Facebooku do Spojených států. Je to nejvyšší pokuta, kterou za podobné prohřešky uložila.

Letos je to už třetí pokuta uložená společnosti Meta Evropskou unií a čtvrtá za posledních šest měsíců. Firma musí kromě peněžitého trestu také zastavit do šesti měsíců další předávání evropských osobních údajů do Spojených států, informuje CNN

20. května 2023 11:33 Čas čtení 0:31 Facebook nechtěně prozradil, kdo si prohlíží cizí profily. Svévolně posílal žádosti o přátelství Facebook nechtěně prozradil, kdo si prohlíží cizí profily. Svévolně posílal žádosti o přátelství

Meta oznámila, že se proti „neoprávněnému a zbytečnému“ rozsudku odvolá. Dosud nejvyšší pokutu dostala v roce 2021 společnost Amazon, a to ve výši 746 milionů eur (více než 17,6 miliardy korun). 

Podle Evropské unie je zpracování a uchovávání osobních údajů ve Spojených státech v rozporu s evropským zákonem o ochraně osobních údajů. Tato nařízení obsahují záruky, které zajistí, že osobní údaje budou chráněny i při přenosu mimo Evropu, píše BBC.

14. května 2023 11:00 Čas čtení 3:55 Mark Zuckerberg slaví 39. narozeniny. Jaký bere plat a proč zabil kozu laserem? Tohle je 6 zajímavostí, které možná nevíš Mark Zuckerberg slaví 39. narozeniny. Jaký bere plat a proč zabil kozu laserem? Tohle je 6 zajímavostí, které možná nevíš

Uložená pokuta mohla být mnohem vyšší

„Maximální výše pokuty je přes čtyři miliardy. Meta vědomě porušovala GDPR po dobu deseti let, aby dosáhla zisku. Pokud se americké zákony o sledování nezmění, bude nyní Meta pravděpodobně muset zásadně restrukturalizovat své systémy,“uvedl rakouský aktivista za ochranu osobních údajů Max Schrems. Právě on podal původní stížnost na Metu, která tehdy fungovala pod názvem Facebook. 

Domů
Sdílet
Diskuse