Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Radka Klučárová
20. května 2023 11:33
Čas čtení 0:31

Facebook nechtěně prozradil, kdo si prohlíží cizí profily. Svévolně posílal žádosti o přátelství

Kategorie:
Uložit Uložené

Společnost Meta se za nepříjemnou chybu omluvila a veřejnost informovala o její opravě.

Řada uživatelů Facebooku v poslední době zaznamenala zvýšený počet žádostí o přátelství. Facebook je totiž lidem posílal svévolně. Mohlo se tak stát, že uživatelé našli tvou žádost i přesto, že jsi ve skutečnosti žádnou neodeslal*a. Nepříjemná chyba by již měla být opravena, informuje portál PCWorld.

19. května 2023 16:25 Čas čtení 2:26 Sdílené skútry BeRider v Praze končí, nejsou peníze Sdílené skútry BeRider v Praze končí, nejsou peníze

Chybu společnosti evidovali lidé po celém světě. Nejvíce uživatele znepokojil fakt, že Facebook rozesílal žádosti lidem, jejichž profil dříve navštívili, a tímto způsobem je odhalil. Lidé se tak domnívají, že to narušilo jejich soukromí a postavilo do nepříjemné situace.

Chyba systému odhalila zvědavé lidi a uživatelům umožnila zjistit, kdo si jejich profil prohlížel a zajímal se o příspěvky, aniž by je měl mezi přáteli. K odeslání žádosti totiž stačilo navštívit profil uživatele, kterého neměli v přátelích.

Společnost Meta se za chybu omluvila a veřejnost informovala o její opravě.

Facebook, žiadosti
Zdroj: Pexels
Domů
Sdílet
Diskuse