Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
31. října 2023 v 7:30
Čas čtení 1:12

Nové destinace přímo z Prahy. Koukni, kam můžeš v zimě vyrazit z Letiště Václava Havla

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nové destinace přímo z Prahy. Koukni, kam můžeš v zimě vyrazit z Letiště Václava Havla
Zdroj: Unsplash/JESHOOTS/volně k užití

Zimní provoz se na Letišti Václava Havla díky nově přidaným destinacím zvýší oproti loňské zimě téměř o čtvrtinu.

Cestující si budou vybírat hned ze 111 přímých spojení. Nechybí ani přímé dálkové charterové linky do exotických destinací, jako je Srí Lanka, Vietnam nebo Kuba. Přímá letecká spojení bude v zimním letovém řádu operovat 46 leteckých společností. Poprvé v historii budou vypravovány lyžařské chartery na zimní dovolené do tureckého střediska Kayseri.

Nové destinace i častější lety do těch stávajících

Zimní letový řád je podle výkonného ředitele Rozvoje leteckého obchodu Jiřího Vyskoče v souladu se strategií obnovy a navyšování frekvencí. „Předpokládáme, že do roku 2026 se nám podaří návrat na předcovidová čísla. I díky navýšení na zimní sezonu bychom v příštím roce měli odbavit více než 15 milionů cestujících,“ uvedl Vyskoč s tím, že důležitý bude také vývoj konfliktu na Ukrajině. „Letišti Praha v současné době chybí 14 destinací z Ruska a Ukrajiny a tím i deset procent cestujících,“ doplnil Vyskoč.

26. října 2023 v 8:00 Čas čtení 0:29 KVÍZ: Nových sedm divů světa budí údiv i kontroverze. Co o nich (ne)víš? KVÍZ: Nových sedm divů světa budí údiv i kontroverze. Co o nich (ne)víš?

V zimní sezoně letiště nabídne úplně nová spojení. Jedním z nich jsou lety do Bilbaa ve Španělsku, kam bude možné létat dvakrát týdně s Vuelingem. Dva lety týdně jsou v plánu také do egyptské Káhiry se Smartwings nebo do Jerevanu v Arménii s ČSA. V nabídce z letních měsíců nadále zůstávají přímé spoje do Soulu a Tchaj-peje.

U některých stávajících linek se navýšila frekvence spojení. Třeba do Říma se poletí šestnáctkrát týdně, čtrnáct letů v týdnu pak nabídnou dopravní společnosti do Amsterdamu. Ti, kteří touží navštívit Paříž, pak budou mít během týdne 12 příležitostí.

Nová spojení oproti loňskému zimnímu letovému řádu:

Agádír (Eurowings)

Bilbao (Vueling)

Boloňa (Ryanair)

East Midlands (Ryanair a Jet2.com)

Jerevan (České aerolinie)

Káhira (Smartwings)

Keflavík (Icelandair)

Soul (Korean Air)

Sevilla (Ryanair)

Tchaj-pej (China Airlines)

Tirana (Ryanair a Wizz Air)

Valencia (Smartwings)

Kayseri (Smartwings pro CK Čedok) 
Vybraná navýšení počtu týdenních spojení:
Řím: až o 16 letů týdně

Amsterdam: až o 14 letů týdně

Paříž: až o 12 letů týdně

Londýn: až o 8 letů týdně

Madrid: až o 8 letů týdně

Frankfurt: až o 8 letů týdně
Domů
Sdílet
Diskuse