Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Marie Valentová
14. prosince 2023 13:58
Čas čtení 0:48

OBRAZEM: Vybrali jsme internetové reakce na účast Ruska na olympiádě. Kdo byl nejostřejší?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
OBRAZEM: Vybrali jsme internetové reakce na účast Ruska na olympiádě. Kdo byl nejostřejší?
Zdroj: Wikimedia Commons

Rozhodnutí povolit ruským a běloruským sportovcům start na letní olympiádě v Paříži vyvolává velkou kritiku. Proti se staví Český olympijský výbor i známí sportovci.

„Rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru věnovalo Rusku neskutečnou reklamu na válku a zločiny včetně genocidy. (...) MOV postavil lidský život až za své zájmy. Každý člověk na světě, který klade život na první místo, musí toto odsoudit,“ říká ke kontroverznímu rozhodnutí Dominik Hašek na svém twitteru.  

Rusové a Bělorusové budou moci na olympiádu, pokud obléknou neutrální barvy a splní další kvalifikační kritéria. Prozatím se kvalifikovalo jedenáct sportovců a sportovkyň z obou zemí. Nesmí nést žádné státní symboly ani je nebude provázet národní hymna.

Anketa:
Měli by podle tebe Rusové a Bělorusové soutěžit na olympiádě? 
Ano, sport má především spojovat.
Ne, vadí mi to. 
Je mi to jedno.
Ano, sport má především spojovat.
26 %
Ne, vadí mi to. 
56 %
Je mi to jedno.
19 %

Ke kritice se přidávají další a další odpůrci. Rozhodnutí je podle nich extrémně nespravedlivé vůči závodníkům z Ukrajiny, kteří na hry nemůžou jednoduše proto, že jsou jejich domovy a rodiny ohroženy válkou. Vybrali jsme zajímavé i drsné ohlasy z českého internetu.

Krev jako státní symbol

Redakce reflex.cz ruským a běloruským olympionikům ve spolupráci s AI navrhuje obléknout kolekci ve „správných“ státních barvách – od krve. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse