Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ondřej Mrázek
19. února 2024 15:21
Čas čtení 0:44

Zprávy, Instagram nebo Prime Video. Tyhle appky ti nejrychleji vysají baterku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zprávy, Instagram nebo Prime Video. Tyhle appky ti nejrychleji vysají baterku
Zdroj: Unsplash / Katka Pavlickova

Benchmarková stránka Dxomark připravila zajímavou statistiku týkající se spotřeby baterie u známých aplikací na chytrých telefonech.

Výsledky nové statistiky, která se zaměřovala na spotřebu baterie textovou a video komunikací a taky sledováním videí, byly rozděleny do dvou cenových pásem. Testované telefony nižší třídy měly cenu mezi 7 až 14 tisíci korunami, zatímco telefony vyšší třídy stály minimálně 19 tisíc korun.

18. února 2024 12:38 Čas čtení 0:18 Velký potravinový řetězec v Česku stahuje z prodeje nebezpečný produkt. Pokud ho máš doma, nejez ho Velký potravinový řetězec v Česku stahuje z prodeje nebezpečný produkt. Pokud ho máš doma, nejez ho

Jak uvádí server Mobilmania.cz, statistiky následně uvádějí zprůměrované výsledky 14 telefonů vydaných v roce 2023 z obou kategorií s důrazem na rychlost vybíjení při využívaní specifických aplikací a při zachování stejného nastavení telefonů a stejných okolních podmínek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený DXOMARK (@dxomark)


No a jak to tedy dopadlo? Nejhorší pro spotřebu jsou klasické SMS, tedy textová komunikace využívající mobilní síť. Veškeré ostatní komunikátory u levnějších telefonů pak kupodivu spotřebovávají méně baterie než u dražších zařízení.

Co se krátkých videí týče, nejhůře jsou na tom Reels od Instagramu a Facebooku. Z výsledků je rovněž patrné, že vlajkové telefony jsou lépe optimalizovány pro dlouhodobé sledování videí. A to proto, že u levnějších zařízení najdeme méně výkonné a také méně energeticky efektivnější čipy. Nejnáročnější videoaplikací je pak Amazon Prime Video, zatímco Disney+, YouTube nebo Netflix jsou na tom o něco lépe.

Domů
Sdílet
Diskuse