Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
16. dubna 2024 13:07
Čas čtení 0:36

Neplatíš za elektřinu zbytečně moc? Srovnávač cen energií ti pomůže ušetřit

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Neplatíš za elektřinu zbytečně moc? Srovnávač cen energií ti pomůže ušetřit
Zdroj: Unsplash / Johannes Plenio

Energetický regulační úřad (ERÚ) přináší online srovnávač, který pomůže zákazníkům porovnat ceny energií u jednotlivých dodavatelů.

Cena elektřiny se na světových trzích mírně zvyšuje. Dodavatelé energií kvůli tomu sahají k výhodnějším nabídkám, kterými chtějí získat nové zákazníky na delší období. V lednu a únoru se pro změnu dodavatele rozhodlo již 115 tisíc zákazníků, což je oproti loňskému roku nárůst o 69 procent, informuje stanice CNN Prima News

28. března 2024 15:55 Čas čtení 1:10 Zlevňování energií s fixací o stovky korun. Ceník upravuje ČEZ, přidají se i další dodavatelé Zlevňování energií s fixací o stovky korun. Ceník upravuje ČEZ, přidají se i další dodavatelé

K nalezení té nejvýhodnější nabídky slouží unikátní srovnávač cen energií, který ERÚ zveřejnil na svých stránkách. Zájemci si mohou v kalkulačce vybrat mezi přesnou a orientační nabídkou. 

Pro vypočítání přesné kalkulace je nutné zadat poštovní směrovací číslo, vyplnit distribuční sazbu a hodnotu jističe. Obě položky jsou obsaženy v ročním vyúčtování či ve smlouvě s dodavatelem. 

V případě orientační kalkulace je nutné kromě směrovacího čísla vyplnit i orientační velikost nemovitosti a účely, na které zákazník elektřinu používá. Patří mezi ně například ohřev vody, využívání přímotopu, nabíjení elektromobilu či běžné svícení a využívání spotřebičů. Vyplňování formuláře je také možné zkrátit nahráním faktury. 

Domů
Sdílet
Diskuse