Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
Ondřej Jarůšek
26. května 2024 22:49
Čas čtení 0:36

Češi jsou mistři světa! V napínavém finále porazili Švýcarsko 2:0

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Češi jsou mistři světa! V napínavém finále porazili Švýcarsko 2:0
Zdroj: TASR/AP

Nedělní večer se nesl ve znamení finále mistrovství světa v hokeji. To ovládl český tým, který si tak odváží zlato.

Zápas byl už od začátku plný napětí a zaplněná O2 arena burácela z plných sil. Češi byli hned několikrát blízko gólu, ten však pořád ne a ne přijít. První dvě třetiny tak byly navzdory šancím českého týmu bezbrankové.

Čekání na první gól trvalo až do půlky poslední třetiny, ve které se trefil David Pastrňák a poslal český tým za obrovského jásotu tisíců diváků a divaček konečně do vedení. V samotném závěru pouhých 19 sekund před koncem přidal další gól do prázdné brány David Kämpf, čímž posvětil české zlato.

Švýcaři se do konce poslední třetiny prosadit nedokázali, Češi se tak po výhře 2:0 stali mistry světa.

Čeští hokejisté David Pastrňák (vpravo) a Tomáš Kundrátek se radují po vstřelení úvodního gólu během finálového zápasu Česká republika – Švýcarsko.Český hokejista David Pastrňák se raduje se spoluhráči po vstřelení úvodního gólu během finálového zápasu Česká republika – Švýcarsko.hokej českohokej česko
Zobrazit galerii
(4)

Pro Česko se jedná o první zlato na mistrovství světa po 14 letech. Naposledy Češi v roce 2010 ve finále v Kolíně nad Rýnem porazili Rusko 2:1. 

Bronzové medaile z letošního šampionátu si odvezli Švédové, kteří v nedělním boji o třetí místo v neděli zdolali Kanadu 4:2.

Domů
Sdílet
Diskuse