Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
27. května 2024 v 14:55
Čas čtení 0:23

Cestování do oblíbené destinace se může zkomplikovat, hrozí jí vyloučení ze schengenu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Cestování do oblíbené destinace se může zkomplikovat, hrozí jí vyloučení ze schengenu
Zdroj: Unsplash/Filiz Elaerts/volně k užití

Dovolená v jedné z nejoblíbenějších dovolenkových destinací v Evropě se letos může pořádně zkomplikovat. Portugalsku hrozí pozastavení, nebo dokonce ztráta statusu členské země schengenského prostoru.

Turisty a turistky letos na hranicích mohou čekat komplikace, jak píše web Economic Times. Evropská unie po zemi žádá zavedení nového systému vnější hraniční kontroly. Čas má do července. „Pokud to do července nezvládneme, budeme suspendováni,“ řekl člen portugalské vlády António Leitão Amaro.

27. května 2024 v 12:15 Čas čtení 0:30 Mistři světa na Staromáku. Kdy a jak? Mistři světa na Staromáku. Kdy a jak?

Dále připustil, že i dočasné vyloučení ze schengenu by pro portugalský turismus znamenalo velký problém. Amaro z konfliktu obviňuje předchozí vládu Antónia Costy.

Je tedy možné, že vstup do země může být možný pouze s předložením platného cestovního dokladu, případně víza. Lidé, kteří se sem chystají na dovolenou, by situaci tedy měli pozorně sledovat.

Domů
Sdílet
Diskuse