Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
včera 16. října 2024 v 12:10
Čas čtení 0:23

V Seznamu zasahuje antimonopolní úřad. Firma je podezřelá ze zneužití dominance na trhu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Seznamu zasahuje antimonopolní úřad. Firma je podezřelá ze zneužití dominance na trhu
Zdroj: Seznam/k volnému užití

Od úterního rána se v sídle internetového vyhledávače Seznam.cz na pražském Smíchově odehrává zásah antimonopolního úřadu.

Důvodem je podle serveru iDnes.cz podezření z dominance, kvůli kterému v sídle společnosti probíhá neohlášená kontrola. „Prověřuje důvodné podezření na možné protisoutěžního jednání, konkrétně zneužití dominantního postavení,“ řekl serveru mluvčí úřadu Martin Švanda. Dnešní zásah však podle něj neznamená, že k porušení zákona skutečně došlo. 

Úředníci zajišťují data z notebooků nebo serverů, žádný další úřad se na inspekci nepodílí, dodal mluvčí.

11. října 2024 v 10:04 Čas čtení 0:43 VIDEO: Bezohledný řidič zranil hasiče zasahujícího u nehody. Vymlouval se na technickou závadu VIDEO: Bezohledný řidič zranil hasiče zasahujícího u nehody. Vymlouval se na technickou závadu

Ke středečnímu zásahu se vyjádřila také mluvčí Seznam.cz Aneta Kapuciánová, která potvrdila, že do sídla firmy dorazili zástupci Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Podle svých slov však nemá informaci, že by se společností bylo zahájeno jakékoli řízení. 

Zpět
Sdílet
Diskuse