Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kuni Nguyenová
5. května 2023 16:15
Čas čtení 0:49

Zásilkovna aktivně hledá kupce. Firma je na prodej za miliardy korun

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Zásilkovna aktivně hledá kupce. Firma je na prodej za miliardy korun
Zdroj: Zásilkovna

Jako důvod skupina Packeta uvedla dlouhodobý zájem trhu o firmu i snahu zajistit její další růst.

V Česku se rozjíždí jedna z největších transakcí roku. Skupina Packeta, která vlastní českou logistickou společnost Zásilkovna, je na prodej a aktivně začíná hledat kupce. Lze očekávat, že se cena bude pohybovat ve vyšších jednotkách miliard korun. Informují o tom Hospodářské noviny

27. dubna 2023 13:00 Čas čtení 3:31 Co dělá TikTok pro to, aby ho v Česku nezakázali? Zeptali jsme se zástupců firmy Co dělá TikTok pro to, aby ho v Česku nezakázali? Zeptali jsme se zástupců firmy

Firma to naznačila i ve svém prohlášení, které zveřejnila na svém webu. Důvodem prodeje je dlouhodobý zájem trhu o firmu i snaha zajistit její další růst. „Skupina Packeta se rozhodla využít dlouhodobě vysokého zájmu investorů a zjistit podmínky, za kterých by mohla využít jejich finanční prostředky a know-how k dalšímu růstu a posílení své tržní pozice, podobně jako to v posledních letech uskutečnila celá řada dalších českých technologických firem,“ píše se na webu.

„Můžeme potvrdit, že v současné době probíhají přípravy k oslovení vybraných investorů. Detaily zatím nebudeme více komentovat a ani výsledky nelze v této chvíli jakkoliv předjímat,“ uvedla Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a šéfka skupiny Packeta.

21. dubna 2023 6:00 Čas čtení 4:58 Velký přehled výplat: Kolik si vyděláš v Česku jako lékař*ka, prodavač*ka nebo řidič*ka a kolik ti zaplatí u sousedů? Velký přehled výplat: Kolik si vyděláš v Česku jako lékař*ka, prodavač*ka nebo řidič*ka a kolik ti zaplatí u sousedů?

Samotný proces prodeje řídí dvě společnosti. Jde o Corpin a Redbaenk působící v oblasti korporátního a finančního poradenství. Pokud vše proběhne hladce, obchod by se měl dotáhnout ke konci letošního roku. Jak připomíná Forbes, ve vlastnické struktuře Packety mají dosud největší podíl manželé Simona a Jaromír Kijonkovi, kteří zároveň patří mezi 100 nejbohatších Čechů a Češek.

Domů
Sdílet
Diskuse