Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
26. května 2023 17:27
Čas čtení 1:11

MS v hokeji: Na nejhorší umístění v historii reagoval i Hadamczik. Měl by trenér Jalonen skončit?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
MS v hokeji: Na nejhorší umístění v historii reagoval i Hadamczik. Měl by trenér Jalonen skončit?
Zdroj: ČTK/Taneček David

Čeští hokejisté ve čtvrtfinále mistrovství světa podlehli Spojeným státům 0:3 a domů místo cenných kovů vezou historicky nejhorší osmé místo.

Cesta za obhajobou bronzových medailí byla neúspěšná. Čeští hokejisté ve čtvrtfinále mistrovství světa podlehli Spojeným státům 0:3 a domů místo cenných kovů vezou historicky nejhorší osmé místo. K výsledku se vyjádřil i prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik.

Trenérský štáb by měl rezignovat, tvrdí Dědek

„MS se nepovedlo. Výkonný výbor bude žádat trenéra o vysvětlení, proč chyběla kreativita, odvaha, vůle a bojovnost. Na základě toho zaujme VV stanovisko. Máme před sebou velkou zodpovědnost domácího MS, kde se musí změnit náš styl hry,“napsal na Twitter Hadamczik, který sám Česko jako trenér dovedl ke třem medailím, dvěma bronzům (2011, 2012) a stříbru (2006).

Majitel pardubického Dynama Petr Dědek na Twitter napsal, že odpovědnost za výsledky nese trenér a je podle něj čas na návrat českého kouče. „Konečný výsledek na mistrovství světa je neuspokojivý. Je to přímo ostuda! Ale i obraz hry byl přece špatný. Neviděl jsem zápas, v němž bychom někoho opravdu přejeli,“doplnil později v rozhovoru pro Sport.cz. Uvedl také, že celý trenérský štáb by to měl sám položit a rezignovat. Podle webu ČT Sport Hadamczik o odstoupení Jalonena neusiluje. Další postup vedení českého hokeje projedná výkonný výbor 8. června.

Anketa:
Měl by podle tebe Kari Jalonen ve funkci trenéra skončit?
Rozhodně, chce to někoho jiného.
Dal*a bych mu ještě šanci.
Rozhodně, chce to někoho jiného.
42 %
Dal*a bych mu ještě šanci.
58 %

„Neusínalo se mi dobře. Ještě si budu muset vše vyhodnotit a zanalyzovat. Ale zabere to nějaký čas. Právě v tuhle chvíli ještě těch odpovědí na otázky zrovna moc nemám. Mám ale pocit, že tak, jak si tým prochází určitým procesem a roste v průběhu turnaje, tak ten náš růst se po zraněních Sedláka s Chytilem zastavil,“uvedl po příletu zpět do Česka sám trenér Kari Jalonen.

Domů
Sdílet
Diskuse