Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
1. října 2023 v 19:05
Čas čtení 0:34

GALERIE: Humus v pražské tržnici Sapa. Na inspektory čekal myší trus i plísně

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
GALERIE: Humus v pražské tržnici Sapa. Na inspektory čekal myší trus i plísně
Zdroj: Státní zemědělská a potravinová inspekce ČR

Příslušníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zavítali od konce srpna do několika provozoven v pražské tržnici Sapa. Výsledkem bylo uzavření čtyř z nich kvůli zásadně nevyhovujícím podmínkám.

První z podniků s názvem „Che Tuyet Beo“ byl uzavřen již 25. srpna z důvodu výskytu trusu hlodavců či hmyzích škůdců. V provozovně rychlého občerstvení se měly vyskytovat také plísně, a to nejen na stěnách, ale dokonce i v chladicích zařízeních.

28. září 2023 v 6:00 Čas čtení 8:49 Tony a Šárka dělají nejlepší burgery v Brně. V Couple’s Foodtruck se božsky najedli i Yzomandias a Attila Végh Tony a Šárka dělají nejlepší burgery v Brně. V Couple’s Foodtruck se božsky najedli i Yzomandias a Attila Végh

V sobotu 9. září inspektoři uzavřeli „Restauraci 999“, ve které na ně kromě evergreenu v podobě trusu hlodavců čekal také poškozený strop. O deset dní později pak došlo k uzavření rychlého občerstvení „Bánh Mi Má Lúm“, které nebylo zabezpečeno před pronikáním hmyzích škůdců. 

Poslední uzavřenou restaurací je „Ruby Restaurant“, do které inspektoři zamezili návštěvníkům vstup kvůli plísním, stopám po hlodavcích či nesprávnému skladování potravin.

29. srpna 2023 v 18:36 Čas čtení 0:24 GALERIE: Humáč v moravské restauraci. Ze stěn shlížela plíseň, na zemi se váleli mrtví hlodavci GALERIE: Humáč v moravské restauraci. Ze stěn shlížela plíseň, na zemi se váleli mrtví hlodavci

V galerii si můžeš prohlédnout fotografie, které při svých návštěvách inspektoři pořídili.

Uzavřená provozovna Che Tuyet Beo.Uzavřená provozovna Che Tuyet Beo.Uzavřená provozovna Che Tuyet Beo.Restaurace 999.
Zobrazit galerii
(12)
Domů
Sdílet
Diskuse