Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
21. listopadu 2023 14:28
Čas čtení 0:45

Víme, kdy se v Praze rozsvítí vánoční strom. Postupně ozdobí celé město

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Adventní trhy na Staroměstském náměstí jsou již neodmyslitelným symbolem vánočních svátků. Zahájeny jsou vždy slavnostním rozsvícením vánočního stromu a ani tento rok nebude výjimkou.

Do letošní soutěže Hledá se strom se zapojilo rekordních 40 stromů, vítězný pak pochází z obce Mimoň v Libereckém kraji. Jedná se o 27 metrů vysoký smrk starý 56 let, je tedy o dva roky mladší než strom z minulého roku. Pokácen má být 25. listopadu a k převozu dojde v následujícím týdnu.

Vánoční trhy na pražském Staroměstském náměstí.
Vánoční trhy na pražském Staroměstském náměstí. Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin


Slavnostní rozsvícení
 na Staroměstském náměstí proběhne v sobotu 2. prosince ve čtyři hodiny odpoledne a objeví se již tradičně kolem čtyřiceti andělů a čtyři a půl kilometru LED světelných řetězů. Vše poté doplní koule, hvězdy a perníčky. Po prvním slavnostním rozsvícení se bude konat pravidelná animace stromu, a to vždy v 16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30 a 21:30. Náměstí bude zdobit až do 6. ledna 2024.

21. listopadu 2023 11:57 Čas čtení 0:58 Mapa škol zapojených do stávky se zaplňuje. Najdeš tam i tu svoji? Mapa škol zapojených do stávky se zaplňuje. Najdeš tam i tu svoji?

Výše zmíněný strom však nebude jediný, který bude slavnostně rozsvícen. Jako další se představí strom na Karlínském náměstí, a to již 27. listopadu. Doplní ho i stromy na Petrském náměstí, a to 3. prosince od 17 hodin, a na Kozím plácku od 18:00, kdy událost doplní taky dětský sbor a komorní orchestr ZUŠ Biskupská. Příchod Mikuláše 5. prosince zase nabídne rozsvícení na Kampě od 17:00 a na Malostranském náměstí v 18:15.

Domů
Sdílet
Diskuse