Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
5. prosince 2023 v 8:09
Čas čtení 0:24

Umělá inteligence v Česku pomáhá vypátrat drogového bosse

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Vilém Kováč patří mezi padesát nejhledanějších osob v Evropě.

Česká policie využívá k pátrání po osobách umělou inteligenci. Pomocí ní se jí podařilo vizualizovat skutečnou podobu Viléma Kováče, drogového krále z Liberce. Muž je obviněn z organizování rozsáhlé drogové trestné činnosti. V současné době je na útěku a hledá ho Europol, informuje Blesk.cz.

4. prosince 2023 v 18:10 Čas čtení 0:45 Rusové už válku nechtějí, v jejich myšlení došlo k vážnému posunu. Co z toho pro Putina plyne? Rusové už válku nechtějí, v jejich myšlení došlo k vážnému posunu. Co z toho pro Putina plyne?

Kováč pašoval především kokain a hašiš. „Přes půl tuny kokainu v zásilce tuňáků bylo zadrženo v Ekvádoru, 101 kg kokainu v krabicích s banány ve Slovinsku, přes 900 kg hašiše v žulových deskách v Lotyšsku a přes 180 kg hašiše bylo zajištěno v cestovních kufrech v Nizozemsku,“ uvádí portál. Kováč patří mezi 50 nejhledanějších osob v Evropě.

Jedna z dostupných fotografií Viléma Kováče.
Jedna z dostupných fotografií Viléma Kováče. Zdroj: Policie České republiky
Domů
Sdílet
Diskuse