Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
22. února 2024 8:29
Čas čtení 0:52

Policie vyšetřuje útok na Slavících. Bendigovi hrozí pokuta

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie vyšetřuje útok na Slavících. Bendigovi hrozí pokuta
Zdroj: Se svolením Jana Bendiga

Nedávný útok na Jana Bendiga před předáváním cen Český slavík vzbudil na internetu a v diskusích bouřlivé debaty. Nyní se ukázalo, že možná opravdu šlo o marketingový tah.

Po útoku vydal Bendig na svém Instagramu prohlášení, ve kterém uvedl, že nechápe, proč si útočník vybral právě jeho, a že ho útok hluboce zasáhl. „To, co jsi udělal, byla fakt blbost. Ale jak už jsem psal. Nebudu ti nadávat. Možná někoho následující větou překvapím, ale zvu tě na některý z mých koncertů. Ať vidíš, že nejsem takovej, jak si asi myslíš… že makám, snažím se v životě něco dokázat a být pro spoustu mladých lidí, kteří se v životě teprve rozkoukávají, inspirací,“ uvedl v příspěvku.

21. února 2024 18:18 Čas čtení 0:41 Slovenka močila na korán a vyhrožovala Čaputové. Nyní si vyslechla trest Slovenka močila na korán a vyhrožovala Čaputové. Nyní si vyslechla trest

Ačkoliv spousta slavných osobností, jako je Matěj Ruppert, Lucie Bílá nebo Emma Smetana, vyjádřila zpěvákovi podporu, někteří lidé se pozastavili nad tím, zda nešlo jen o naplánovaný pokus na sebe upozornit. To v pořadu Showtime potvrdil i Richard Hrdina, mluvčí pražské policie.

„Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili a z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivého vysvětlení a bude to předáno příslušnému správnímu orgánu k prošetření, kdy jim hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ uvedl.

Zpěvák ani jeho manažer a partner Lukáš Rejmon se k obvinění zatím nechtějí vyjádřit. „Já nemám žádné informace a teď mi říkáte novinku, tak se omlouvám,“ tvrdí Rejmon.

Domů
Sdílet
Diskuse