Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR refresher team
21. února 2024 18:18
Čas čtení 0:41

Slovenka močila na korán a vyhrožovala Čaputové. Nyní si vyslechla trest

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovenka močila na korán a vyhrožovala Čaputové. Nyní si vyslechla trest
Zdroj: Unsplash/Matthew Ansley/na voľné použitie (ilustračné foto)

Nejvyšší soud odsoudil Sheilu Sz.

Nejvyšší soud Slovenské republiky ve středu odsoudil Sheilu Sz. ke třem letům vězení za extremismus a vyhrožování na internetu. Zviditelnila se nenávistnými projevy proti muslimům. Vyplývá to z informací, které agentuře TASR poskytla mluvčí soudu Alexandra Važanová.

21. února 2024 9:45 Čas čtení 0:51 FOTO: Tyto výrobky obsahují nebezpečné látky. Dej si pozor, pokud máš některý z nich doma FOTO: Tyto výrobky obsahují nebezpečné látky. Dej si pozor, pokud máš některý z nich doma

„Nejvyšší soud na dnešním veřejném zasedání zrušil rozsudek Specializovaného trestního soudu v celém rozsahu a sám S. Sz. odsoudil k trestu odnětí svobody v trvání tří let a pro výkon trestu ji zařadil do ústavu s minimálním stupněm zabezpečení,“ uvedla Važanová.

Sheila Sz. čelila obžalobě z extremistické trestné činnosti i z vyhrožování. Na internetu se zviditelnila nenávistnými výroky a videem proti muslimům v roce 2017. V něm ukázala korán, vytrhala z něj stránky, které zapálila, a na roztrhanou knihu se vymočila.

Podle serveru Novinky.cz Slovenka ve svých videích vyhrožovala i tamní prezidentce Zuzaně Čaputové. „Chci, abys věděla, že přišel čas, který se blíží. Zapamatuj si můj ksicht, protože ho určitě potkáš, a až ho potkáš, tak to bude taková sekundovka, že beton ti dá druhou. Já se tvé ochranky nebojím. Jsem připravena na tebe zaútočit,“ říkala.

Sheila Szmerek
Zdroj: Sheila Szmerek
Domů
Sdílet
Diskuse