Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ondřej Mrázek
8. července 2024 v 10:01
Čas čtení 0:54

Jediný český zástupce ve formuli možná nedokončí sezónu. Rozhodl se opustit tým

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Jediný český zástupce ve formuli možná nedokončí sezónu. Rozhodl se opustit tým
Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

Český pilot formule 2 Roman Staněk oznámil, že ukončuje smlouvu s týmem Trident.

Jako důvod jezdec uvedl, že tým není konkurenceschopný. „Na zbylé závodní víkendy bude hledat jiný tým, pokud se někde uvolní místo. Smlouvu ukončil z důvodu neuspokojivé techniky a také proto, že není důvod předpokládat zlepšení,“ stojí v prohlášení.

7. července 2024 v 16:30 Čas čtení 0:28 Šťastlivec vyhrál jackpot v hodnotě 980 milionů korun. O výhru se zatím nepřihlásil Šťastlivec vyhrál jackpot v hodnotě 980 milionů korun. O výhru se zatím nepřihlásil
7. července 2024 v 17:45 Čas čtení 0:32 Sicílie má vážné problémy se suchem. Hotely odmítají ubytovat turisty Sicílie má vážné problémy se suchem. Hotely odmítají ubytovat turisty
8. července 2024 v 6:55 Čas čtení 1:00 Evropu zasáhne tsunami. Vědci vypočítali, kdy má k ničivé události dojít Evropu zasáhne tsunami. Vědci vypočítali, kdy má k ničivé události dojít

Za Trident jezdil Staněk od roku 2022, nejdřív ve formuli 3 a nyní absolvoval druhou sezónu ve formuli 2. V jeho barvách pojede ještě za dva týdny na Hungaroringu, o týden později ve Spa a po letní přestávce absolvuje už jen závod v Monze na konci srpna.

Není přitom jisté, jestli se mu do zbytku sezóny podaří najít sedačku jinde. Konkurence na takové úrovni je nelítostná a většina pilotů vůbec uvažujících o kariéře ve formuli, ať už je to F3, F2, nebo F1, za sebou potřebuje mít velké sponzory. To byl ostatně u Staňka problém i v minulosti, nakonec se mu ale vždy povedlo financování zajistit.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Formula 2 (@formula2)

Český závodník přitom nemá špatné statistiky. Staněk si v této sezóně připsal premiérové vítězství poté, co po penalizaci původně prvního soupeře triumfoval v Austrálii. Na body pak dosáhl ještě ve sprintu v Monaku díky šestému místu a v sobotu rovněž ve sprintu v Silverstonu. V průběžném pořadí mu nicméně po osmi závodech patří 20. místo.

Šampionát vede Isaac Hadjar z Francie se 133 body. Do konce sezóny F2 zbývá šest soutěžních víkendů. 

Domů
Sdílet
Diskuse