Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
včera 15. října 2024 v 17:48
Čas čtení 0:59

Stát prodává majetek. Můžeš si koupit zámek u Prahy za 2,5 miliardy nebo vodní dýmku se samurajem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Stát prodává majetek. Můžeš si koupit zámek u Prahy za 2,5 miliardy nebo vodní dýmku se samurajem
Zdroj: ÚZSVM

Stát skrze Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) nabízí prodej nemovitostí i spotřebních předmětů. Třeba vodních dýmek.

ÚZSVM nabízí na svých webových stránkách nespočet předmětů a nemovitostí, které si můžeš skrze elektronickou aukci zakoupit. Úřad získává prodávaný majetek hned několika způsoby. Mohou mu je předat složky a organizace státu, které majetek již nevyužívají. Stát nabývá také majetek po lidech, kteří nemají žádného dědice. Do aukce dostávají také věci zabavené v rámci trestné činnosti.

Zámek u Velkých Popovic

Zámek Štiřín
Zámek Štiřín Zdroj: ÚZSVM

V současné době nabízí stát k prodeji například zámek Štiřín. Jeho vyvolávací cena činí 2,5 miliardy korun. Stát ho nejdřív nabídl státním institucím, ale žádná neprojevila zájem. Od října je proto k dispozici všem (velmi majetným) občanům.

Zámecký areál leží přibližně 25 kilometrů jihovýchodně od centra Prahy. K zámku z 18. století náleží navíc i zámecký park v anglickém stylu sloužící jako golfové hřiště. Pokud se chceš cítit jako šlechta a nevíš, kam investovat své miliardy, je tohle koupě přímo pro tebe.

„Bourák“

Stát nabízí k prodeji dvě rozbitá policejní auta
Stát nabízí k prodeji dvě rozbitá policejní auta Zdroj: ÚZSVM

Výběr majetku, který se státu dostane do rukou a potřebuje ho poslat dál, může být skutečně variabilní. Kromě nemovitostí nabízí stát i poněkud bizarnější předměty.  V nabídce jsou i dva policejní automobily poškozené dopravní nehodou. Draží je Krajské ředitelství policie Zlínského kraje a jejich cena začíná na sympatických 500 korunách.

Trio dýmek, zn: osobní odběr

ÚZSVM dýmky
Zdroj: ÚZSVM

Nás zaujalo i trio vodních dýmek, které nabídlo k prodeji Krajské ředitelství policie Libereckého kraje, a to za cenu 600 korun, což není špatné. „Vodní dýmky jsou nepoužité. K odprodeji nabízíme všechny vodní dýmky najednou, nikoliv jednotlivě. Uloženy jsou ve skladovém areálu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Věci nezasíláme. Osobní odběr!“ 

Domů
Sdílet
Diskuse