Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
včera 15. října 2024 v 17:48
Čas čtení 1:04

Stát prodává majetek. Od liberecké policie si můžeš koupit bong

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Stát prodává majetek. Od liberecké policie si můžeš koupit bong
Zdroj: ÚZSVM

Stát skrze Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) nabízí prodej nemovitostí i spotřebních předmětů. Třeba vodních dýmek.

ÚZSVM nabízí na svých webových stránkách nespočet předmětů a nemovitostí, které si můžeš skrze elektronickou aukci zakoupit. Úřad získává prodávaný majetek hned několika způsoby. Mohou mu je předat složky a organizace státu, které majetek již nevyužívají. Stát nabývá také majetek po lidech, kteří nemají žádného dědice. Do aukce dostávají také věci zabavené v rámci trestné činnosti.

Zámek u Velkých Popovic

Zámek Štiřín
Zámek Štiřín Zdroj: ÚZSVM

V současné době nabízí stát k prodeji například zámek Štiřín. Jeho vyvolávací cena činí 2,5 miliardy korun. Stát ho nejdřív nabídl státním institucím, ale žádná neprojevila zájem. Od října je proto k dispozici všem (velmi majetným) občanům.

Zámecký areál leží přibližně 25 kilometrů jihovýchodně od centra Prahy. K zámku z 18. století náleží navíc i zámecký park v anglickém stylu sloužící jako golfové hřiště. Pokud se chceš cítit jako šlechta a nevíš, kam investovat své miliardy, je tohle koupě přímo pro tebe.

„Bourák“

Stát nabízí k prodeji dvě rozbitá policejní auta
Stát nabízí k prodeji dvě rozbitá policejní auta Zdroj: ÚZSVM

Výběr majetku, který se státu dostane do rukou a potřebuje ho poslat dál, může být skutečně variabilní. Kromě nemovitostí nabízí stát i poněkud bizarnější předměty.  V nabídce jsou i dva policejní automobily poškozené dopravní nehodou. Draží je Krajské ředitelství policie Zlínského kraje a jejich cena začíná na sympatických 500 korunách.

Trio dýmek, zn: osobní odběr

ÚZSVM dýmky
Zdroj: ÚZSVM

Nás zaujalo i trio „vodních dýmek“, jak je předmět popsaný, které nabídlo k prodeji Krajské ředitelství policie Libereckého kraje, a to za cenu 600 korun. „Vodní dýmky jsou nepoužité. K odprodeji nabízíme všechny vodní dýmky najednou, nikoliv jednotlivě. Uloženy jsou ve skladovém areálu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Věci nezasíláme. Osobní odběr!“ Tento typ vodních dýmek je ale známý spíš pod názvem „bong“ a hojně se používá při kouření marihuany.

Zpět
Sdílet
Diskuse