Bakterie byly nalezeny ve čtyřech výrobcích.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla u několika výrobců masa produkty, které obsahovaly nebezpečné bakterie Salmonella typhimurium a Listeria monocytogenes. Bakterie byly nalezeny ve čtyřech produktech.
Salmonelu našli v produktu krůtí stehno spodní chlazené s šarží R59665 s minimální trvanlivostí do 21. října 2024. Maso bylo z Polska od distributora Těšínské jatky.
Bakterii Listeria monocytogenes, která může způsobit listeriózu, byla nalezena v jaternici od firmy Jaroslav Tomáš - řeznictví a uzenářství z Velkých Hamrů na Jablonecku. Inspektoři našli bakterie i v uzené hovězí kýtě. Výrobek je z Kryzanovy farmy na Jindřichohradecku. Problémová byla také tlačenka od Milana France z Hustopečí na Břeclavsku.
„Ve výrobku byla zjištěna patogenní bakterie Listeria monocytogenes. Tato bakterie může způsobit onemocnění zvané listerioza,“ informují kontroloři.