Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
21. června 2023 v 18:57
Čas čtení 0:32

Video: V centru Paříže vybuchla budova, hlásí 16 zraněných

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: V centru Paříže vybuchla budova, hlásí 16 zraněných
Zdroj: Unsplash/Anthony DELANOIX

V jedné z budov v centru Paříže nastala exploze, která způsobila požár, a budova se částečně zhroutila. Zranění utrpělo 16 lidí. Uvedla to místní policie, informuje TASR podle zpráv agentur AFP a AP.

Požár vypukl v historickém pátém obvodu Paříže známém také jako Latinská čtvrť. Příčinou exploze měl být podle místních médií únik plynu, policie to ale zatím nepotvrdila.

„Několik budov, včetně školy Paris American Academy, hoří a na ulici Saint Jacques se úplně zhroutily fasády po velmi silné explozi, která by mohla souviset s plynem,“ uvádí se na twitterovém profilu, který se věnuje bezpečnosti.


Mezi zraněnými je sedm lidí ve velmi vážném stavu, upřesnila policie. Úřady musely kvůli požáru evakuovat obyvatele z okolních budov a okolí uzavřely. „Výbuch byl mimořádně prudký,“ uvedla starostka pátého pařížského obvodu. Na místě zasahují desítky záchranářů a hasičů.

Domů
Sdílet
Diskuse