Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
30. července 2023 19:21
Čas čtení 0:33

Na vlakovém nádraží ukradli duhovou vlajku. Na její místo vyvěsili nacistickou s hákovým křížem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Duhová vlajka vyvěšená na německém vlakovém nádraží byla v minulosti odcizena již několikrát.

Na železničním nádraží ve městě Neubrandenburg na severovýchodě Německa ukradly neznámé osoby v sobotu brzy ráno duhovou vlajku a na její místo vyvěsily zakázanou vlajku s hákovým křížem. TASR převzala zprávu z tiskové agentury DPA.


Policie po upozornění vlajku s nacistickým symbolem odstranila. Bezpečnostní orgány spolkové země Meklenbursko-Předpomořansko zahájily vyšetřování používání „symbolu protiústavních organizací“.


„Hákový kříž je symbolem nejhorších zločinů proti lidskosti, jaké kdy vzešly z německé půdy ⁠ jeho vyvěšení je nejen trestným činem, ale i nelidským a jednoznačně protiústavním skutkem,“ řekl ministr vnitra předmětné spolkové země Christian Pegel.


„Ti, kteří je vyzdvihují, se staví mimo naši společnost, chtějí bojovat proti svobodnému, demokratickému základnímu řádu a nepřijatelným způsobem se vysmívají obětem národněsocialistické tyranie,“ dodal.


Železniční stanice v Neubrandenburgu obvykle vyvěšuje tři vlajky včetně duhové na znak rozmanitosti a tolerance místního obyvatelstva. Ta však byla v minulosti několikrát ukradena a nahrazena novou.

Neubrandenburg
Zdroj: Google Maps
Domů
Sdílet
Diskuse