Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Novosad Eduard Starkbauer
11. října 2023 v 11:19
Čas čtení 0:24

Fico bude novým premiérem, Hlas dostane až sedm ministerstev

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Ukazuje to memorandum o porozumění, které podepíší předsedové Směru, Hlasu a SNS.

Novým premiérem bude Robert Fico, Směr dostane šest ministerstev, Hlas sedm ministerských postů a SNS tři ministerstva. Ukazuje to memorandum o porozumění, které dnes podepsaly strany příští trojkoalice, informuje portál tvnoviny.sk.

11. října 2023 v 11:00 Čas čtení 0:46 VIDEO: Muž natočil střet s medvědicí a třemi mladými. Takto se mu z lesa podařilo uniknout VIDEO: Muž natočil střet s medvědicí a třemi mladými. Takto se mu z lesa podařilo uniknout

Předsedové stran memorandum podepsali ve středu v 11 hodin v prostorách historické budovy Národní rady SR. Píší v něm, že Slovensko dosud nikdy nečelilo „tak rozvráceným financím a narůstající chudobě“.

Peter Pellegrini a Robert Fico.
Peter Pellegrini a Robert Fico. Zdroj: TASR/Martin Baumann


Společně se zavazují, že jedním z jejich cílů bude zvyšovat životní úroveň obyvatelstva. Zavázali se, že připraví reformu trestního systému a mechanismu ochrany lidských práv. V memorandu garantují i zahraničně-politickou orientaci Slovenska.

Podle Roberta Fica bude nová koaliční dohoda podepsána v dohledné době.

 
Domů
Sdílet
Diskuse